Primarul din Targu Mures, Dorin Florea (PD), a catalogat, ieri, intr-o conferinta de presa, drept „nesimtire“ ideea lansata de senatorul UDMR Gyorgy Frunda ca in consiliile locale si judetene cu reprezentanti maghiari in majoritate sa se
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea (PD), a catalogat, ieri, intr-o conferinta de presa, drept „nesimtire“ ideea lansata de senatorul UDMR Gyorgy Frunda ca in consiliile locale si judetene cu reprezentanti maghiari in majoritate sa se vorbeasca limba lor materna. Florea a sustinut ca ideea lansata de Frunda in urma cu doua zile a fost determinata doar de dorinta acestuia de a mai obtine un mandat, transmite Mediafax. „Daca s-ar pretinde ca sedintele de consiliu local din Targu Mures sa se desfasoare in maghiara (fiind 13 consilieri UDMR din totalul de 23 - n.r.), ar fi un lucru de nesimtire. As considera aceasta un gest total neprietenos si de sfidare. Trebuie sa le intre bine in cap ca Romania e stat national unitar si ca sa schimbi asta trebuie sa schimbi Constitutia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.