Armata este cea care se supune deciziilor politice ale organismelor abilitate prin lege sa ia decizii pentru institutia militara, a declarat ieri, seful Statului Major General (SMG), gen. dr. Eugen Badalan, dupa incheierea ceremoniei de plecare a mil
Armata este cea care se supune deciziilor politice ale organismelor abilitate prin lege sa ia decizii pentru institutia militara, a declarat ieri, seful Statului Major General (SMG), gen. dr. Eugen Badalan, dupa incheierea ceremoniei de plecare a militarilor batalionului 2 Infanterie Calugareni in teatrul de operatii din Afganistan. Referindu-se la disputele politice desfasurate pe marginea calendarului de retragere a trupelor romanesti din Irak, seful SMG a adaugat ca Armata este un organism care "nu face politica partizana, ci este o institutie care face politica tarii".
Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a tinut sa le spuna militarilor care pleaca in misiune ca, indiferent de discutiile pe care le aud in presa referitoare la propunerea de retragere a trupelor romanesti din Irak, singura preocupare a acestora trebuie sa ramana pregatirea pentru misiune, deplasarea si actiunea in teatrul de operatii. El a subliniat ca "Dezbaterile pe aceasta tema sunt de natura exclusiv politica, iar militarii nu trebuie sa se implice in astfel de probleme. Armata trebuie sa execute deciziile politice si institutionale si nimic altceva". Din aceasta perspectiva, el a cerut militarilor sa lase in seama oamenilor politici toate problemele legate de acest subiect.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.