Institutia Avocatul Poporului are, dupa cum se stie, o activitate deosebit de intensa. Astfel, in trimestrul II al anului 2006, Institutia a solutionat, potrivit competentei legale, 1.482 de petitii. Dintre acestea, 360 petitii au fost solutionate de
Institutia Avocatul Poporului are, dupa cum se stie, o activitate deosebit de intensa. Astfel, in trimestrul II al anului 2006, Institutia a solutionat, potrivit competentei legale, 1.482 de petitii. Dintre acestea, 360 petitii au fost solutionate de catre birourile teritoriale ale Institutiei Avocatul Poporului din Alba Iulia, Bacau, Brasov, Constanta, Suceava, Targu-Mures, Cluj, Craiova, Iasi, Galati si Oradea. Au fost acordate 2.921 audiente, au fost efectuate trei anchete. A fost emisa o recomandare adresata Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, referitoare la incalcarea dreptului privind protectia copiilor si a tinerilor, prevazut de art. 49 din Constitutia Romaniei si a dreptului la viata si la integritate fizica si psihica, prevazut de art. 22 din Constitutia Romaniei. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, urmare a articolului "Pierduti printre cei cu mintea ratacita", aparut in cotidianul "Jurnalul National", din data de 30 mai 2006. La solicitarea Curtii Constitutionale au fost formulate 311 puncte de vedere privind exceptiile de neconstitutionalitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.