Firma Paralela 45 a construit ilegal vile pe fostul teren de tenis „Romanta“, din Neptun, avand un aviz emis in mod abuziv de Directia Autorizare si Control din Ministerul Turismului. Contractul incheiat intre Neptun-Olimp si Paralela 45

Firma Paralela 45 a construit ilegal vile pe fostul teren de tenis „Romanta“, din Neptun, avand un aviz emis in mod abuziv de Directia Autorizare si Control din Ministerul Turismului. Contractul incheiat intre Neptun-Olimp si Paralela 45 interzicea construirea de imobile pe acel teren.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Turismului au dat unda verde pentru ridicarea vilelor. Avizul a fost dat in vremea cand patronul de la Paralela 45, Alin Burcea, era secretar de stat in acest minister. Societatea Neptun-Olimp va actiona in justitie „Paralela 45“, desi ministerul este actionar majoritar la firma de pe litoral.

Dupa cum va spuneam intr-o editie anterioara, conducerea societatii comerciale Neptun-Olimp SA va actiona in instanta firma „Paralela 45“ pentru incalcarea unui contract incheiat in 2001 si construirea ilegala a unui complex hotelier pe un fost teren de tenis. In acel an, patronul de la „Paralela 45“, Alin Nicolae Burcea, era secretar de stat in Ministerul Turismului. Directia Juridica Autorizare si Control din cadrul ministerului a dat avizul pentru construirea ilegala a vile lor pe terenul de tenis. Tot Ministerul Turismului este actionar majoritar la societatea Neptun-Olimp. Practic, aceasta va trebui sa atace in instanta o decizie data de propriul actionar majoritar.

Problema contractului dintre Neptun-Olimp si Paralela 45 este una delicata. Juristii primei societati vor trebui sa gandeasca atent strategia de actionare in instanta a firmei lui Alin Burcea. Practic, ei vor ataca in justitie o decizie emisa de actionarul majoritar al societatii Neptun-Olimp, Ministerul Turismului.

Avizul si autorizatia
Pe scurt, povestea s-a derulat astfel. In octombrie 2001, Paralela 45 a castigat licitatia privind scoaterea la vanzare a terenului de tenis „Romanta“, aflat in patrimoniul societatii Neptun-Olimp.

Totul s-a petrecut in plin proces de privatizare a turismului romanesc. Deja ati putut citi pe larg in paginile ziarului nostru imprejurarile in care s-a desfasurat licitatia si a fost derulat contractul. Contractul a fost semnat de reprezentantul Paralelei 45 Turism SRL, Adriana Elena Anghel, si directorul general al firmei Neptun-Olimp SA, Dumitru Filip. La cateva luni, Filip avea sa fie inlocuit de Constantin Gheorghiu. Atunci au inceput lucrarile de construire a vilelor ce aveau sa formeze ansamblul hotelier apartinand Paralelei 45 Turism.

Intre timp fusese obtinut avizul de construire de la Directia Juridica Control si Autorizare din Ministerul Turismului, pe baza caruia Primaria a emis autorizatia de constructie.

In toata aceasta perioada, actualul patron al agentiei de turism, Alin Burcea, era secretar de stat in Ministerul Turismului, timp in care renuntase la conducerea firmei sale pentru a nu fi in incompatibilitate.

Un proces delicat
La conducerea societatii Neptun-Olimp a fost numit, in mai 2005, Nicolae Negrea. Toate contractele semnate de vechii sefi ai societatii si derulate in vremea lor au fost luate la puricat, astfel ca, in prezent, Neptun-Olimp a deschis mai multe procese de recuperare a prejudiciilor rezultate de pe urma contractelor. Unul dintre aceste procese va fi intentat si firmei „Paralela 45“, numai ca, in acest caz, problema este mai delicata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.