La Dinamo nu e liniste! Asa a fost toata primavara. De fapt toata iarna trecuta si primavara care a urmat. Si asta pentru Ca Giovani Bercali, care a vrut sa puna mana pe toata puterea la clubul din Sos. Stefan cel Mare a avut proasta inspiratie sa-
La Dinamo nu e liniste! Asa a fost toata primavara. De fapt toata iarna trecuta si primavara care a urmat. Si asta pentru Ca Giovani Bercali, care a vrut sa puna mana pe toata puterea la clubul din Sos. Stefan cel Mare a avut proasta inspiratie sa-l dea afara pe Ioan Andone si sa aduca in locul lui un pitifelnic de antrenor de pe undeva de prin Spania. Antrenor de mana a saptea, care a apus pe Dinamo pe butuci. A pregatit-o dupa cele mai "noi metode mondiale", asa zicea el si Giovani l-a sustinut.
Giovani Becali n-a inteles ca la Dinamo nu un singur om hotaraste, ci mai multi. Vreo sapte-opt. Cand la conducerea tehnica a "cainilor rosii" a fost acceptat Florin Marin, Gigi Netoiu si-a inchipuit ca el este omul ales sa conduca gruparea greu de condus, "Flocea" fiind omul sau. Cu chiu cu vai, Dinamo a reusit sa prinda ultimul loc pentru Europa, dar emotiile prin care a trecut i-au determinat pe conducatorii dinamovisti sa caute o solutie mai viabila pentru conducerea tehnica. S-a gasit Mircea Rednic. Cel care a sarit in sus de furie a fost Gigi Netoiu. "Asa ceva nu se poate, eu nu sunt de acord"! Rednic a venit, Netoiu a plecat.
Nici el n-a inteles ca la Dinamo nu poate hotari un singur om, ca la Steaua, ca la Rapid, ca la Timisoara. Un oarecare domn Turcu i-a luat locul de fac totum, dar si el va pati la fel. Netoiu nu pleaca insa de la Dinamo cu mana goala. Pleaca in primul rand cu antrenorul Florin Marin, care a si ajuns la Jiul Petrosani, dupa ce a tatonat terenul la Unirea Urziceni. Pleaca de asemenea cu mai multi jucatori, printre care pe Grigorie si Alexa i-a vandut deja Timisoarei. In lotul lui Dinamo ii mai are doar pe Moti si pe Claudiu Niculescu. Au mai ramas doi din cei peste 20 cu care a plecat el de la Universitatea Craiova. Si mai pleaca Gigi Netoiu si cu un milion de dolari. Oare doar atat fac Moti si Niculescu?
Cert este ca Netoiu a devenit acum un fel de vultur singuratic, care isi cauta prada. A fost candva Rocar, apoi Craiova, dupa care a revenit la "mama lui", in Sos. Stefan cel Mare. Pe cine va reusi el sa mai pacaleasca tot in numele lui Dinamo, pentru ca Dinamo e in criza de jucatori valorosi? Sa fie Jiul? Pentru ca si pe acolo exista cativa jucatori tineri, de perspectiva. Sa fie Florin Marin doar antemergatorul sau? Tot ce se poate pentru ca mai sunt multi naivi in fotbalul romanesc care pot fi fraieriti! Netoiu, corbul flamand, e in zbor! Unde va ateriza el in viitorul apropiat?


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.