- Modernizarea si extinderea infrastructurii reprezinta preocuparea centrala a ultimilor ani. Anul trecut am realizat reabilitarea a cinci strazi, iar pentru 2006 si 2007 sunt programate alte 32 de strazi. Pregatim prelungirea drumului de centu

- Modernizarea si extinderea infrastructurii reprezinta preocuparea centrala a ultimilor ani. Anul trecut am realizat reabilitarea a cinci strazi, iar pentru 2006 si 2007 sunt programate alte 32 de strazi. Pregatim prelungirea drumului de centura de la intersectia cu str. Nasaudului pana la iesirea din localitatea componenta Unirea - 15 km.
- Ce proiecte personale ati demarat si finalizat?
- Peste 600 de unitati locative ANL, atragerea a doua mari companii straine, cu investitii de peste 65 milioane de euro, si peste 3.000 de noi locuri de munca, pietonalul "Liviu Rebreanu" si drumul de acces spre cartierul Subcetate, cu finantare europeana.
- Ce ar mai fi de facut?
- Reabilitarea centrului istoric, depozit ecologic pentru deseuri, amenajarea parcului municipal, a malurilor Bistritei si a dealului Codrisor. Bistrita este un vechi burg sasesc, cu arhitectura medievala, unul dintre cele sapte orase-cetate ale Transilvaniei. Multe dintre cladirile centrului vechi al orasului sunt cuprinse in lista de monumente ale Ministerului Culturii.
- Ce nu ati reusit inca sa finalizati?
- Biserica Evanghelica din Piata Centrala, simbol al Bistritei, monument istoric de o deosebita importanta, face obiectul unor ample lucrari de restaurare. Fondurile insuficiente au facut insa ca ritmul in care se desfasoara aceste lucrari sa nu fie cel pe care l-am dorit. Turnul Bisericii Evanghelice, de 75 m, este unul dintre cele mai inalte turnuri de piatra din Europa. Din pacate, el nu a facut inca obiectul lucrarilor de reabilitare, iar specialistii sunt de parere ca trebuie facuta in cel mai scurt timp o consolidare a acestuia.
- Ce trasatura dominanta va avea Bistrita in strategia de dezvoltare? Ce functie va avea orasul in cadrul Regiunii de Dezvoltare?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.