profesionalizare. In timp ce un ceas digital atarnat pe cladirea Cercului Militar indica la secunda intervalul ramas pana cand amatorii vor pune pusca in cui, mai-marii acestei structuri isi dau cu stangu-n dreptul. Structura unde ordinea si discipli
profesionalizare. In timp ce un ceas digital atarnat pe cladirea Cercului Militar indica la secunda intervalul ramas pana cand amatorii vor pune pusca in cui, mai-marii acestei structuri isi dau cu stangu-n dreptul. Structura unde ordinea si disciplina ar trebui sa fie litera de lege se zbate de luni bune intr-un haos fara precedent. Gentile cu documente secrete sar gardul precum racanii dupa tigari si alcool, trupele trimise in misiune sunt chemate acasa peste noapte si apoi intoarse din drum, iar barcutele cumparate pe spaga plutesc pe ape tulburi. Goarna care trebuia sa sune intrarea trupetelui autohton in randul profesionistilor s-a facut auzita peste tot, mai putin in randul structurilor de comanda. Pe principiul desprins din fabula lui Alexandrescu "Cainele si catelul", rigorile militare s-au aplicat numai pentru cei mici. La fel, oalele sparte au aterizat doar pe caschetele celor din esaloanele inferioare. Un caz relevant a fost cel al scurgerii de informatii secrete catre mass-media, printre care se aflau detalii tehnico-militare dintr-un teatru de razboi. Vinovatul, un plutonier in rezerva, a fost urecheat in public, si intreaga poveste a fost apoi camuflata. Acum, la doar jumatate de an mai tarziu, o alta scurgere de informatii este recunoscuta chiar de catre ministrul de resort. Ca si atunci, in cazul de fata este foarte probabil ca din lista cu vinovati sa lipseasca personaje cu stele grele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.