Peste 856 de proceduri de achizitii si vanzari au fost desfasurate in ringul Bursei Romane de Marfuri si al punctelor de lucru din teritoriu, in prima jumatate a acestui an. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a fost inregistrata o creste
Peste 856 de proceduri de achizitii si vanzari au fost desfasurate in ringul Bursei Romane de Marfuri si al punctelor de lucru din teritoriu, in prima jumatate a acestui an. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a fost inregistrata o crestere a numarului de licitatii, cu 20%, transmite un comunicat BRM. Valoarea diferentelor favorabile de pret obtinute pentru autoritatile contractante s-a cifrat la 18,773 milioane dolari, la o valoare totala de tranzactionare de 181,567 milioane dolari.
In ringul BRM, in perioada analizata s-au desfasurat 303 proceduri de achizitii si vanzari, cu o valoare de 141,981 milioane dolari. Imbunatatirea preturilor obtinute pentru autoritatile contractante ale BRM s-a cifrat la 14,868 milioane dolari. Companiile cu cele mai importante valori de tranzactionare au fost CFR Marfa, care a tranzactionat in ringul bursier 46,491 milioane dolari, CFR Calatori cu o valoare a achizitiilor de 32,051 milioane dolari, urmate de Nuclearelectrica, cu o valoare de tranzactionare de 29,122 milioane dolari. Cea mai mare diferenta favorabila de pret in ringul BRM s-a inregistrat in cadrul licitatiei ordonate de Nuclearelectrica, care a insumat valoarea de 2,217 milioane dolari.
In ceea ce priveste terminalele BRM, in primul semestru al anului s-au desfasurat 553 proceduri de achizitii si vanzari cu o valoare de 39,586 milioane dolari, la care diferentele favorabile de pret au totalizat 3,90 milioane dolari. Pe primul loc in topul punctelor de lucru din teritoriu se situeaza Terminalul Iasi, cu o valoare contractuala de 11,987 milioane dolari, urmat de Terminalul Cluj cu o valoare de 5,399 milioane dolari si Terminalul Craiova cu 3,945 milioane dolari.
Evolutia din luna iunie, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, a inregistrat 156 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de 34,833 milioane dolari, cu o imbunatatire a preturilor obtinute pentru autoritatile contractante de 3,698 milioane dolari. Din cele 156 de proceduri, 63 au avut loc in ringul BRM, valoarea acestora fiind de 26,547 milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.