mamele pun, astfel, in pericol viata propriilor copii, acestea risca atat de mult din simplul motiv ca nu au banii necesari internarii si spitalizarii, fie din ignoranta. Si cu toate ca vor fi voci care vor protesta, afirmand ca in Romania asis
mamele pun, astfel, in pericol viata propriilor copii, acestea risca atat de mult din simplul motiv ca nu au banii necesari internarii si spitalizarii, fie din ignoranta. Si cu toate ca vor fi voci care vor protesta, afirmand ca in Romania asistenta medicala este gratuita, realitatea dovedeste cu totul altceva. Cel mai recent caz de acest gen s-a inregistrat pe data de 1 iulie a.c., cand o tanara, in varsta de 36 de ani, Mariana M., din localitatea Tufesti, comuna Iana, a nascut al saptelea copil fara sa fie asistata de vreun cadru medical.
Cert este ca, din lipsa celor mai elementare conditii propice aducerii pe lume a copiilor, atat mamele, cat si copiii risca sa nu mai vada lumina zilei.
La inceputul acestui an, o tanara de 17 ani de etnie rroma a murit la spital, bebelusul ei decedand la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.