Peste o suta de reprezentanti ai federatiei SED LEX au pichetat sediul Guvernului. Ei sunt nemultumiti ca Executivul nu a respectat protocolul semnat la sfarsitul anului trecut si nu a elaborat inca legea salarizarii din acest domeniu. Pana la sfarsi
Peste o suta de reprezentanti ai federatiei SED LEX au pichetat sediul Guvernului. Ei sunt nemultumiti ca Executivul nu a respectat protocolul semnat la sfarsitul anului trecut si nu a elaborat inca legea salarizarii din acest domeniu. Pana la sfarsitul lunii iunie, trebuia sa fie redactata legea sistemului unic de salarizare pentru functionarii publici, prin care salariul minim ar fi trebuit sa se dubleze- de la 5,3 milioane la 12, 5 milioane de lei vechi. "Protocolul semnat cu Guvernul nu a fost respectat in ceea ce priveste proiectul de lege privind salarizarea. Noi suntem intr-o campanie de strangere de semnaturi. In situatia in care actiunea se finalizeaza pana in data de 14 iulie, Biroul Executiv va declansa actiunile greviste incepand cu data de 17 iulie. Iar dupa 48 de ore declansam greva generala", a declarat, pentru AMOS News, presedintele Sed Lex, Vasile Marica. Aproape 45.000 de functionari s-au aflat in greva de avertisment la sfarsitul anului trecut. Sindicalistii au decis sa inceteze protestele, dupa ce au primit asigurari ca revendicarile vor fi rezolvate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.