Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ieri ca va respecta, pana la pronuntarea sentintei judecatoresti, decizia adoptata de Parlament cu privire la prelungirea mandatelor unor membri ai CNA pana in luna octombrie a acestui an. Ralu Fili
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ieri ca va respecta, pana la pronuntarea sentintei judecatoresti, decizia adoptata de Parlament cu privire la prelungirea mandatelor unor membri ai CNA pana in luna octombrie a acestui an. Ralu Filip, presedintele Consiliului, a cerut, in cadrul sedintei, membrilor CNA, sa ajunga la o decizie comuna cu privire la hotararea pe care Parlamentul a luat-o saptamana trecuta. El a spus ca, dupa ce s-a adresat, vineri, in contencios administrativ pentru a cere o rezolutie asupra prelungirii unor mandate despre care Legea Audiovizualului nu precizeaza ca ar putea fi prelungite, au ramas doua posibilitati: fie ca Justitia sa ii dea dreptate si sa anuleze decizia Parlamentului, caz in care membrii ale caror mandate au expirat vor fi nevoiti sa returneze banii pe care i-au primit, fie, "varianta fericita", sa ii respinga actiunea si Consiliul sa functioneze in componenta actuala pana in octombrie. "In momentul cand instanta se pronunta, se anuleaza si efectele care s-au produs deja", a spus Filip, citat de Mediafax. El a explicat ca este, totusi, riscant ca membrii ale caror mandate au expirat sa vina in continuare la serviciu si sa isi exercite dreptul la vot. "Daca nu trecem testul Justitiei, dam maine o amenda si postul ti-o ataca in Justitie", a adaugat presedintele CNA. Si ceilalti membri ai Consiliului au fost de acord ca cei al caror mandat a expirat nu ar trebui sa mai voteze. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.