Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a anuntat, ieri, ca a renuntat la decizia de a demisiona din toate functiile detinute in partid, precizand ca argumentele lui Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ioan Rus au contat foarte mult. Diaconescu a
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a anuntat, ieri, ca a renuntat la decizia de a demisiona din toate functiile detinute in partid, precizand ca argumentele lui Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ioan Rus au contat foarte mult. Diaconescu a mai spus ca a purtat discutii cu lideri ai partidului, carora le-a reprosat ca au intrat in negocieri cu un anumit grup de interese din PNL, ocolind structurile de conducere ale PSD. "Mi se parea la un moment dat ca PSD a intrat in negociere cu un grup din PNL, negociere care nu fusese discutata in structurile de conducere ale partidului", a declarat Diaconescu, referindu-se la nominalizarea lui Ovidiu Ispir, de catre PNL, la conducerea Curtii de Conturi. "In Biroul Permanent National al PSD de saptamana trecuta nu s-a discutat problema desemnarii conducerii Curtii de Conturi. Nu vreau sa fac procese de intentie absolut nimanui, nici colegilor mei, nici celor din alte partide, dar avand in vedere interesul aproape isteric al unui grup din PNL pentru desemnarea unui reprezentant al acestui grup in conducerea Curtii de Conturi si modul in care a fost folosita Legea Curtii de Conturi, modul in care a fost adoptata Ordonanta de Urgenta, sunt argumente foarte clare ca Partidul Social Democrat nu avea ce sa caute in astfel de intelegeri", a mentionat Diaconescu. El a precizat ca modul in care au procedat liderii partidului care au negociat cu grupul din PNL reprezinta o eludare clara a Statutului PSD.
Negocierile lui Mitrea si Hrebenciuc, contestate
De altfel, Biroul Permanent al PSD a discutat ieri si necesitatea schimbarii mecanismului prin care partidul propune anumiti candidati la conducerea unor institutii, precum si modul in care liderii de grupuri parlamentare sunt mandatati sa poarte negocieri politice, au declarat surse din partid citate de Mediafax. Mai multi lideri social-democrati au ridicat problema modului in care liderii de grupuri din Camera Deputatilor si Senat sunt mandatati sa poarte negocieri politice cu alte formatiuni in vederea numirii unor candidati in conducerea institutiilor aflate sub control parlamentar, au afirmat sursele citate. Potrivit acestora, Mircea Geoana a propus Secretariatului General al PSD schitarea unui nou mecanism decizional in aceasta privinta, prin care candidatii propusi de PSD in anumite functii ale institutiilor aflate sub control parlamentar sa fie in prealabil audiati in Biroul Permanent al partidului. De asemenea, o alta propunere facuta de Geoana, sustinuta si de reprezentantii grupului de la Cluj, a fost ca liderii de grupuri parlamentare sa negocieze cu alte formatiuni eventuala sustinere a altor persoane decat cele nominalizate de PSD, numai dupa o informare prealabila a conducerii partidului. In lipsa lui Hrebenciuc, liderii PSD nu au luat o decizie transanta. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.