ceea ce s-a intamplat. Am schimbat de nu stiu cate ori listele cu presedintii comisiilor de examen, cred ca aproape in toate judetele au fost probleme. Este inadmisibil ca un cadru didactic sa accepte statutul de presedinte de comisie, iar apoi sa nu
ceea ce s-a intamplat. Am schimbat de nu stiu cate ori listele cu presedintii comisiilor de examen, cred ca aproape in toate judetele au fost probleme. Este inadmisibil ca un cadru didactic sa accepte statutul de presedinte de comisie, iar apoi sa nu se mai prezinte la examen". Ministrul a anuntat si ca va lua masuri impotriva chiulangiilor: din toamna, dascalilor care au creat probleme acum le va fi interzisa inscrierea in alte comisii de examen. Mai mult, Hardau cauta si parghii legale pentru a-i sanctiona pe cei care au absentat. Ion Neacsu, liderul Federatiei Sindicale Libere din Invatamant de la Buzau, spune ca absentele sunt intemeiate si ca profesorii primesc o nimica toata pentru activitatea lor din timpul examenelor: "Sumele platite cadrelor didactice participante la testele nationale si bacalaureat sunt o bataie de joc! Ordinul ministrului, dat in mai, cu privire la modul de plata a personalului didactic incalca flagrant un ordin anterior care prevede ca tot ce inseamna examen de capacitate ori de bacalaureat presupune plata cu ora a dascalilor implicati. E dovada clara ca ministrul Hardau nu cunoaste legislatia invatamantului si dovada clara ca nu exista respect pentru cadrele didactice. Desi exista acel ordin, care spunea ca profesorii vor fi platiti cu ora, ministrul a stabilit acum niste sume fixe pentru profesori, care nu multumesc pe nimeni. Ministrul Hardau se intreaba acum de ce au absentat o serie de presedinti de comisie si spune ca ii va sanctiona, dar dumnealui uita ca, in momentul in care s-au inscris pe liste pentru aceste functii, cadrele didactice se asteptau sa fie remunerate la plata cu ora, nu asa. In plus, ministrul a si intarziat foarte mult emiterea ordinului cu pricina. Stabilirea unor sume fixe e un lucru foarte rau: un profesor ia pentru supraveghere mai putin decat ia un muncitor agricol intr-o zi, si acela are si masa asigurata, si bautura, si poate si un pachet de tigari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.