Industria de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii va inregistra in 2006 o crestere de 2%. Totodata, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie va stagna, potrivit unui studiu al Comisiei
Industria de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii va inregistra in 2006 o crestere de 2%. Totodata, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie va stagna, potrivit unui studiu al Comisiei Nationale de Prognoza.
Pentru perioada urmatoare, pana in 2010, se va inregistra un ritm mediu anual de 4% pentru industria de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii si de 1% pentru industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie.
Evolutia din prima parte a acestui an releva un efort al producatorilor interni de restructurare a ofertei sortimentale mai mult catre export, ca o solutie de revigorare a productiei. Ca urmare, in timp ce productia celor doua sectoare s-a redus cu peste 20%, exportul s-a majorat cu aproape zece la suta (1,3% in cazul industriei de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii si 36,5% in cazul industriei de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie).
In cazul industriei de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii, principalele scaderi de productie se inregistreaza la componente electronice. Doar la aparate telefonice s-a inregistrat o crestere de 19,9%, productia fiind de aproape 50.000 aparate (40.600 in primele patru luni din 2005).
Investitiile realizate in cele doua subramuri raportat la investitiile din industrie reprezinta doar 0,5% pentru industria de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii si 0,3% pentru industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie.
Pana in prezent, majoritatea investitiilor straine s-au orientat catre dezvoltarea serviciilor de comunicatii si mai putin pe productia de echipamente pentru acest domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.