"Cei care au lansat blitzkrieg-ul retragerii trupelor nu pot fi politicieni, chiar daca ocupa niste fotolii ministeriale. Din pacate, au dovedit ca sunt doar niste functionari"
Un cunoscut om de relatii publice imi spunea ca credibilitatea e ca
"Cei care au lansat blitzkrieg-ul retragerii trupelor nu pot fi politicieni, chiar daca ocupa niste fotolii ministeriale. Din pacate, au dovedit ca sunt doar niste functionari"
Un cunoscut om de relatii publice imi spunea ca credibilitatea e ca virginitatea, o poti pierde o singura data. Daca lucrurile ar sta doar asa in privinta deciziei retragerii trupelor din Irak, si ne-am raporta strict la felul in care au reactionat pana acum partenerii NATO, ar fi suficient de nociv pentru imaginea Romaniei in lume. Din pacate, situatiile de tipul "Si tu, Brutus?" au potentialul de a naste efecte pe termen lung. Sa pretindem pentru o clipa ca am rescrie istoria, si ca in clipa in care Caesar s-ar intoarce catre Brutus, acesta ar zambi incurcat cu cutitul in mana si i-ar spune: "Nu te teme, era doar o gluma". Acum, daca am fi in locul lui Caesar, l-am mai lasa pe Brutus sa faca glume proaste la mai putin de 20 de metri distanta si fara cateva garzi intre noi si el? I-am mai putea accepta prietenia cu aceeasi seninatate? Am mai bea cu aceeasi pofta din cupa cu vin sau am mai manca prajiturile pe care ni le-a adus in dar? Probabil ca nu, fiindca exista un demon care nu ne da pace. E vorba de intrebarea: "Dar daca, totusi...?"
Credibilitatea in zona imaginii publice se construieste in ani si se distruge in secunde, fiindca indoiala actioneaza ca un acid coroziv, care macina orice relatie solida. Odata ce ai deschis cutia Pandorei, nu ajunge sa dai rectificari si sa spui ca a fost vorba de o neintelegere. Eforturile presedintelui Basescu de a rebalansa situatia pot avea efecte doar pe termen scurt.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.