Peste 100 de persoane, colegi si prieteni ai lui Constantin Radulescu, tanarul impuscat in cap de presedintele AFAN, au protestat ieri in fata sediului Parlamentului, in semn de solidaritate cu colegul lor. Salariatii Directiei Generale de Asistenta
Peste 100 de persoane, colegi si prieteni ai lui Constantin Radulescu, tanarul impuscat in cap de presedintele AFAN, au protestat ieri in fata sediului Parlamentului, in semn de solidaritate cu colegul lor. Salariatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dambovita, acolo unde lucreaza Constantin Radulescu, au organizat in fata sediului Parlamentului o manifestare de solidaritate care a avut ca scop "sensibilizarea autoritatilor statului si a opiniei publice in vederea evitarii pe viitor a unor asemenea evenimente nefaste". Ei au depus un memoriu la Camera Deputatilor, in care il acuza de neprofesionalism pe procurorul criminalist Nicolae Badescu, cel care a anchetat initial cazul Radulescu. "Desi accidentul prezinta caracteristicile tentativei perfecte la infractiunea de omor calificat, organele de urmarire penala, reprezentate de procurorul criminalist Nicolae Badescu, din Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, au dovedit partinire, neprofesionalism si posibil lipsa de fermitate in raport cu presiunile exercitate", se arata in memoriu.
Lant uman
Colegii tanarului impuscat s-au tinut de maini, formand un lant uman, purtand pancarde pe care se putea citi "Ne temem pentru siguranta noastra si a copiilor nostri", "Nu armele reprezinta un pericol, ci oamenii care le manuiesc", "Vinovatul sa plateasca". In mijlocul lor a venit presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care s-a interesat de starea sanatatii tanarului, grav ranit de focul de arma tras, cu o saptamana in urma, de Alexandru Radulescu, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania. "Legea e buna, problema este sa fie aplicata, pentru ca trebuie aplicata in mod ferm. Conditiile sunt aspre in ceea ce priveste obtinerea unei arme, dar iata ca sunt incalcate. Aici este problema, la aplicarea legii, ca legea exista, dar iata ca intr-un asemenea caz ea nu a fost aplicata", le-a spus, citat de Mediafax, Bogdan Olteanu manifestantilor. Ulterior, o delegatie a acestora a intrat in Palatul Parlamentului, pentru a continua discutiile cu presedintele Camerei, care a promis ca memoriul lor va fi analizat in comisia de abuzuri. (B.C.G. & G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.