Carlos Bilardo, antrenorul cu care reprezentativa Argentinei a castigat titlul mondial in 1986 si a fost finalista a CM patru ani mai tarziu, a declarat presei din aceasta tara ca i-ar placea sa revina ca selectioner al "pumelor", insa cu conditia sa
Carlos Bilardo, antrenorul cu care reprezentativa Argentinei a castigat titlul mondial in 1986 si a fost finalista a CM patru ani mai tarziu, a declarat presei din aceasta tara ca i-ar placea sa revina ca selectioner al "pumelor", insa cu conditia sa fie inconjurat de un grup alcatuit din fosti jucatori de-ai sai, printre care se afla si fostul star Diego Armando Maradona. "Mi-ar placea sa revin cu un grup de persoane cu care am mai lucrat deja. Este ceea ce am cautat intotdeauna: sa conduc selectionata alaturi de un grup de lucru", a declarat tehnicianul intr-un interviu acordat cotidianului argentinian "La Nacion". Carlos Bilardo si-ar dori sa formeze acest grup din jucatori pe care i-a cunoscut ca selectioner si care astazi sunt antrenori, cum ar fi Jorge Burruchaga, dar si Maradona. "Acum cateva zile m-am intalnit cu Diego in avion Era chiar in ziua aniversarii titlului nostru de acum 20 de ani (n.r. 29 iunie). Am mers impreuna la Berlin, am vorbim mult si ne-am despartit spunandu-ne ca ne vom reintalni pentru a vedea ce este de facut. Trebuie facut neaparat ceva", a mai afirmat Bilardo. Comentator pentru un canal de televiziune in timpul Mondialului din acest an, Carlos Bilardo a castigat doua Cupe Mondiale cu Argentina (2-1 cu Olanda in 1978 si 3-2 cu RFG in 1986) inainte de a pierde in finala in fata aceleisi RFG (1-0 in 1990). Culmea, la acest turneu final selectionata Argentinei a fost eliminata tot de Germania, esec in urma caruia fostul selectioner al "pumelor", Jose Pekerman, a demisionat din functie
La randul sau, Julio Grondona, presedintele Federatiei Argentiniene de Fotbal, a declarat ca nu trebuie fortate lucrurile. "Nu este momentul de a lua o decizie, oricare ar fi ea. Totul ramane deschis. Ne vom ocupa mai serios de aceasta problema la Buenos Aires", a precizat Grondona inaintea plecarii spre Argentina.

Intampinati de 5000 de suporteri
Circa 5.000 de suporteri au intampinat, duminica noapte, pe aeroportul Ezeiza din Buenos Aires, o parte a selectionatei argentiniene revenita de la Cupa Mondiala din Germania. Fanii, veniti la aeroport cu mult timp inaintea sosirii jucatorilor, i-au intampinat calduros pe favoritii lor si pe selectionerul demisionar Jose Pekerman. Jucatorii au acordat autografe iar Pekerman a salutat timid multimea inainte de a se indrepta spre sediul Federatiei Argentiniene de Fotbal, situat nu departe de aeroport. Fotbalistii care au sosit duminica seara la Buenos Aires sunt Juan Roman Riquelme, Maximiliano Rodriguez, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso, Gabriel Heinze, Gabriel Milito, Fabricio Coloccini, Luis Gonzalez, Lionel Scaloni, Rodrigo Palacio si Oscar Ustari, restul din lista celor 23 selectionati pentru Cupa Mondiala ramanand in Europa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.