Delegatia egipteana, care mediaza noul conflict intre Hamas si Israel, s-a intalnit in Fasia Gaza cu Gilad Shalit, caporalul israelian rapit acum o saptamana de militanti palestinieni, afirma, in numarul de ieri, ziarul arab al-Hayat. Cotidianul, cit
Delegatia egipteana, care mediaza noul conflict intre Hamas si Israel, s-a intalnit in Fasia Gaza cu Gilad Shalit, caporalul israelian rapit acum o saptamana de militanti palestinieni, afirma, in numarul de ieri, ziarul arab al-Hayat. Cotidianul, citat de Rompres, afirma ca intalnirea s-a desfasurat la locul de detentie al caporalului, fara a dezvalui, insa, coordonatele locatiei si nici data intrevederii. Conform aceleiasi surse, autoritatile egiptene i-au acordat un ragaz pana aseara sefului biroului politic al Hamas, Khaled Meshaal, care isi are resedinta la Damasc, pentru a raspunde la propunerea lor privind eliberarea caporalului, in caz contrar Egiptul amenintand ca va inceta actiunea de mediere.
Pe de alta parte, militantul Hamas Mohammed Deif, situat la prima pozitie pe lista persoanelor cautate de autoritatile israeliene de aproximativ 10 ani, a aparut, ieri, intr-un documentar difuzat de canalul de televiziune Al-Jazeera, lansand un apel lumii arabe sa oblige Israelul sa evacueze Cisiordania. Deif, considerat de israelieni drept responsabil pentru numeroase atacuri sinucigase, apare arareori in public pentru a evita sa fie surprins de serviciile secrete israeliene. El a fost tinta mai multor tentative de asasinat, una dintre acestea soldandu-se cu ranirea sa grava. Barbatul din materialul filmat nu prezenta, insa, nici o urma de rana, si avea fata acoperita. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.