Cu sase luni inainte de prima zi din 2007, Ministerul Agriculturii a incropit deja un buget orientativ, dublu fata de cel aferent anului in curs. Potrivit ministrului de resort, Gheorghe Flutur, bugetul de inceput al anului viitor se va invarti i

Cu sase luni inainte de prima zi din 2007, Ministerul Agriculturii a incropit deja un buget orientativ, dublu fata de cel aferent anului in curs. Potrivit ministrului de resort, Gheorghe Flutur, bugetul de inceput al anului viitor se va invarti in jurul valorii de 1,5 miliarde de euro, fiind foarte posibil sa atinga 2 miliarde de euro.
Dezvoltarea zonelor rurale reprezinta una dintre prioritatile agriculturii romanesti, aspect punctat si de catre fostul comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Franz Fischler. In opinia sa, zonele rurale pot deveni adevarate puncte strategice de dezvoltare, daca oficialitatile, locale si centrale, vor reusi sa se focalizeze mai mult pe punctele tari ale fiecarei zone in parte si mai putin pe problemele care exista. "O regiune se dezvolta pornind de la punctele forte. Este foarte important sa fie dezvoltate concepte diferite pentru fiecare regiune", a precizat Fischler. Fostul comisar pentru agricultura a subliniat necesitatea investitiilor in resursele umane, si nu numai in utilaje.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.