China a devenit a patra mare economie a lumii, devansand Marea Britanie in functie de produsul national brut, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale, preluat de Reuters.
Produsul national brut al Chinei a fost evaluat la 2.263,825 miliarde
China a devenit a patra mare economie a lumii, devansand Marea Britanie in functie de produsul national brut, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale, preluat de Reuters.
Produsul national brut al Chinei a fost evaluat la 2.263,825 miliarde dolari in anul 2005, depasind cu 94 de milioane de dolari, echivalentul a 0,004%, nivelul consemnat de Marea Britanie, potrivit celor mai recente estimari ale Bancii Mondiale. In realizarea clasamentului, Banca Mondiala a luat in considerare produsul national brut al fiecarei tari exprimat in dolari americani, iar metoda de calcul implementata, numita "Atlas", presupune utilizarea unei medii pe ultimii trei ani a ratelor de schimb, care permite excluderea fluctuatiilor valutare.
Statele Unite, Japonia si Germania ocupa, in aceeasi ordine, primele trei pozitii ale clasamentului, in timp ce Marea Britanie a coborat pe locul cinci.
Astfel, produsul national brut inregistrat de Statele Unite a atins 12.969,561 miliarde de dolari, cel consemnat de Japonia s-a ridicat la 4.988,209 miliarde de dolari, iar produsul national brut al Germaniei s-a plasat la 2.852,337 miliarde de dolari.
China a depasit la distanta considerabila Marea Britanie in functie de produsul intern brut al fiecarei tari, calculat in dolari americani la cursul de schimb actual.
Produsul national brut include produsul intern brut, dar si fluxurile nete de venit din strainatate. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.