Am fost intr-o seara de marti la concertul de tango de la Sala Palatului cu Gotan Project si am plecat destul de repede. Probabil ca in respectivul gen de fuziune intre clubbin' si tango efortul celor de la Gotan Project este redutabil, dar personal
Am fost intr-o seara de marti la concertul de tango de la Sala Palatului cu Gotan Project si am plecat destul de repede. Probabil ca in respectivul gen de fuziune intre clubbin' si tango efortul celor de la Gotan Project este redutabil, dar personal am rezerve serioase atat in ceea ce priveste bunul gust al produsului artistic respectiv, incluzand parametrul sonor si pe cel vizual, cat si raportul acestuia cu modelul autentic.
Am mai fost intr-o sambata la spectacolul de flamenco Mi Soledad al lui Joaquin Cortes la Sala Palatului, sub egida Intalnirilor JTI si de data aceasta nu am mai plecat. Desi doza de comercial era consistenta si in acest caz, combinatia intre autentic si teatral, chiar cinematografic, imbinarea de actorie si coregrafie, consistenta muzicii cantate live, carora li s-a adaugat personalitatea electrizanta a solistului au condus catre aparitia unei seri superbe, chintesenta a spiritului universal al muzicii si dansului flamenco.
Am mai fost la sfarsit de saptamana in Cismigiu. Si am descoperit un fenomen artistic si social pe cat de neasteptat, pe atat de autentic in simplitatea sa. Poate incerca oricine, pentru ca in fiecare sambata si duminica, daca a ramas din diferite motive in Bucuresti si trece pe acea alee din Cismigiu care leaga Izvorul Eminescu de terasa "La Biblioteca", va auzi tango si va putea participa la lectii gratuite de tango, la concerte, seri de dans, expozitii de fotografie tanguera si altele. In principiu, programul incepe la ora 14 cu muzica ambientala si lectii de tango pentru copii, continua de la ora 16 cu lectii de tango pentru adulti, ultima sectiune petrecandu-se intre 17.30 si 21.00 si punand accentul pe dans si concertele de tango.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.