in UE. A sosit insa timpul sa respingem acest cliseu si sa recunoastem ca intre Basescu si Tariceanu s-a ajuns la un razboi total, iar singura solutie pentru a pune capat unui conflict care blocheaza aproape toate institutiile din Romania este ca PNL
in UE. A sosit insa timpul sa respingem acest cliseu si sa recunoastem ca intre Basescu si Tariceanu s-a ajuns la un razboi total, iar singura solutie pentru a pune capat unui conflict care blocheaza aproape toate institutiile din Romania este ca PNL si PD sa mearga, separat, in alegeri anticipate. Toate masurile importante - descentralizarea administrativa, infiintarea agentiei care va controla averile demnitarilor, modificarea Codului Fiscal sau adoptarea unor legi privind cultele si minoritatile nationale - au fost amanate. Pana si proiecte cerute de UE - precum cel privind finantarea partidelor - sunt tinute in stand-by din cauza divergentelor din Coalitia majoritara. Intempestiva propunere de retragere a trupelor din Irak a aratat ca nici macar in politica externa nu mai exista consens. Romania are deci nevoie de o conducere politica noua, care sa aiba suficienta sustinere parlamentara pentru a-si indeplini obiectivele, indiferent care ar fi ele. Nici unul din relele care macina acum conducerea politica a tarii nu va fi insa inlaturat daca PNL si PD vor juca, brusc, comedia reimpacarii si vor merge, din nou, impreuna in alegeri. In primul rand, in a doua zi dupa scrutin, ar reizbucni certurile. Dar, in al doilea rand, mai important este ca nu s-ar oferi electoratului posibilitatea de a decide cine are dreptate: presedintele Romaniei sau primul-ministru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.