Un fost militar german a comparut ieri in fata justitiei, fiind acuzat ca a creat o filiera de trafic de arme procurate din Romania si destinate combatantilor din Alianta Nordului din Afganistan. Potrivit Mediafax, militarul afirma ca a actionat la
Un fost militar german a comparut ieri in fata justitiei, fiind acuzat ca a creat o filiera de trafic de arme procurate din Romania si destinate combatantilor din Alianta Nordului din Afganistan. Potrivit Mediafax, militarul afirma ca a actionat la solicitarea SUA. Fostul militar, acum in varsta de 67 de ani, este judecat de un tribunal din Hagen, pentru incalcarea legislatiei privind armamentul de razboi. El este acuzat ca a creat, la scurt timp dupa atentatele din 11 septembrie 2001, o retea de vanzare de armament procurat din Romania. Militarul a afirmat ca a actionat la solicitarea autoritatilor americane, care au si achizitionat in cele din urma armamentul - cateva mii de grenade, pistoale automate si rachete, conform acuzarii - direct de la un furnizor roman. El sustine ca reprezentantii Pentagonului, cu care s-ar fi intalnit personal, i-au spus ca autoritatile germane sunt la curent cu operatiunea, ceea ce s-a dovedit a fi fals. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.