pasagerii, in special cand este vorba despre straini sau clienti care nu obisnuiesc sa mearga cu taxiul.
"Mica intelegere" a ramas in practica si creste de multe ori pretul unei calatorii. "Rechinii" pandesc pe cei care nu stiu tarifele si obli
pasagerii, in special cand este vorba despre straini sau clienti care nu obisnuiesc sa mearga cu taxiul.
"Mica intelegere" a ramas in practica si creste de multe ori pretul unei calatorii. "Rechinii" pandesc pe cei care nu stiu tarifele si obligatiile taximetristilor. "Rotile mici" sau tarifele "invechite" isi fac treaba cu succes chiar sub nasul politiei si controlorilor de trafic. "Maimuta cu buton" este cea mai utilizata si profitabila metoda de furt fara rusine. si chiar daca poate fi relativ usor depistata, taximetristii nu se tem. Pentru ca nimeni nu-i cauta! "Mobilul" este o metoda intrata mai recent in arsenalul pungasilor, odata cu introducerea aparatelor de taxat de ultima generatie, obligatorii pe toate taxiurile. Publicul se poate feri de pacaleli, daca stie cum actioneaza taximetristii tepari.
De multe ori, aceeasi distanta parcursa cu taxiul, la acelasi tarif declarat, are costuri diferite. Cel mai usor de "fraierit" sunt strainii si cei care se dau de gol ca nu prea circula cu taxiul.

"Rotunjirea"
O cursa de 86.000 de lei, de exemplu, se "rotunjeste" pana pe la 95.000, ca soferul sa nu mai fie nevoit sa dea rest la suta. "E mai simplu la calculat, si n-o fi foc pentru 10-15 mii", spun taximetristii.

"Mica intelegere"
Alta metoda este cursa "la mica intelegere". In special pe perioada noptii, taximetristii fac curse pentru o suma prestabilita. Acea suma va fi intotdeauna mai mare decat ar trebui. Fara aparat de taxat, fara comanda, fara bon. si fara posibilitatea de a cere explicatii.

"Atacul rechinilor"
Cei mai duri practicanti ai curselor la suprapret sunt "rechinii", taximetristi ilegali, care, cu ajutorul unor statii de receptie sau a unor "vaduri" ocupate abuziv, fura comenzile de la dispecerate. De obicei, ei nu au contoare pe bord si merg numai " la mica intelegere ".

"Vechitura"
Mai exista, in aceeasi categorie, masinile fara tarife inscrise la vedere sau cu tarife "invechite", uitate pe caroserie din anii '90.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.