A participat la prima reparatie majora a telescopului spatial Hubble, a zburat in spatiu de sase ori, dar niciodata nu a uitat de unde a plecat. Se numeste Story (poveste), iar viata lui este intr-adevar o poveste parca fara de sfarsit.
S-a
A participat la prima reparatie majora a telescopului spatial Hubble, a zburat in spatiu de sase ori, dar niciodata nu a uitat de unde a plecat. Se numeste Story (poveste), iar viata lui este intr-adevar o poveste parca fara de sfarsit.
S-a nascut la o ferma din Boston, Massachusetts, in Statele Unite ale Americii. Fascinat de natura, dar si de cosmos, Story Musgrave repara la 10 ani tractoare si masinarii la ferma. A avut insa un vis, sa ajunga sa cunoasca lumea care-l inconjoara. In anii a€™30 nu existau inca astronauti si totusi drumul sau in viata, pas cu pas, a fost parcurs in aceasta directie. L-am cunoscut pe Story in Huntsville, Alabama, la una dintre obisnuitele sale prezentari in fata unei sali inmarmurite. Profesori de fizica din diferite state americane, dar si din 16 tari de pe celelalte continente, adunati la un program de pregatire la US Space & Rocket Center de catre firma Honeywell, l-au ascultat muti de uimire timp de aproape trei ore. La 72 de ani, un astronaut care s-a retras de mult din campul muncii, Story Musgrave, este la fel de fascinant. Indragostit de pamant si de spatiu, Story, un astronaut cu o cariera de circa 30 de ani, este proaspat tatic, avand un copil de numai 6 luni. TINERETE. Povestea lui incepe insa mult mai devreme. Story Musgrave s-a nascut la 19 august 1935, la o ferma de lapte din Massachusetts. Inca de la varsta de 10 ani repara tractoare pe domeniul familiei. In 1947, cu toate ca se inscrie la Scoala Sfantul Mark din apropiere de Southborough, pare mai degraba interesat sa scape din campus, pe geamul dormitorului, in timpul noptii, pentru a explora locurile din jurul scolii. A fost totusi pasionat de orele de biologie, unde afla noutati despre animale. Dar mai mult decat atat, asa dupa cum povesteste, isi aminteste si acum o vizita la o ferma din apropierea scolii, unde a invatat sa zboare cu aeroplanul. Primul zbor singur cu un astfel de aparat l-a facut la 16 ani. A parasit scoala inainte de absolvire si s-a inrolat in marina americana, unde, incepand cu 1953, s-a format ca electrician in domeniul aeronauticii. Dupa ce si-a continuat studiile, absolvind universitatea cu o diploma in stiinte si un masterat in domeniul administrarii afacerilor si informaticii, Story si-a continuat cariera cu un doctorat in medicina. Poate parea de necrezut, dar Story Musgrave, unul dintre cei mai experimentati astronauti de la NASA, a fost atat pilot, cat si mecanic, medic, poet si filozof. ETATE. In misiunea STS-80, Columbia, Story avea 61 de ani


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.