Ciorna discursului ""I have a dream"", a lui Martin Luther King, a fost cumparata de primaria din Atlanta chiar inainte de a fi scoasa la licitatie. Casa de licitatii Sothebya€™s a anuntat anularea licitatiei Martin Luther King cu doar
Ciorna discursului ""I have a dream"", a lui Martin Luther King, a fost cumparata de primaria din Atlanta chiar inainte de a fi scoasa la licitatie.


Casa de licitatii Sothebya€™s a anuntat anularea licitatiei Martin Luther King cu doar cateva zile inainte de eveniment. Motivul: impresionanta colectie de peste 10.000 de manuscrise care i-au apartinut doctorului King, cel mai mare militant pentru drepturile civile ale negrilor, a fost cumparata de primaria din Atlanta, orasul in care acesta a trait. Pretul nu a fost dezvaluit.
DE PRET. Printre documentele salvate de la licitatie se numara telegrame si cecuri anulate, notite cu idei de predici, scrieri teologice, un carnetel pe care King si-a facut insemnari in inchisoare si una dintre primele ciorne ale discursului care a miscat o intreaga generatie ""I have a dream"" (""Am un vis"").
DESTINATIE. Documentele vor ajunge la Colegiul Morehouse, universitatea unde s-a format Luther King. Aici s-a familiarizat cu principiile lui Mahatma Gandhi si cu non violenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.