Dupa ce l-a achitionat joi dupa-amiaza pe atacantul australian Ryan Griffiths, pentru 1,2 milioane de euro (contract pe trei ani, cu un salariu de 100.000 de euro pe sezon), Rapid a mai transferat, spre seara, inca un "bancar", pe fundasul Cristian S
Dupa ce l-a achitionat joi dupa-amiaza pe atacantul australian Ryan Griffiths, pentru 1,2 milioane de euro (contract pe trei ani, cu un salariu de 100.000 de euro pe sezon), Rapid a mai transferat, spre seara, inca un "bancar", pe fundasul Cristian Sapunaru, pentru 1,1 milioane de euro. Sapunaru a ajuns joi seara la o intelegere cu presedintele executiv de la FC Rapid, Dinu Gheorghe, si a semnat un contract valabil pentru cinci ani cu gruparea giulesteana, pentru un salariu de 90.000 de euro pe sezon. "Este cea mai fericita zi din viata mea pentru ca sunt rapidist de mic. Mi s-a implinit un vis, sa evoluez la echipa la care mi-am dorit dintodeauna sa joc. Ma bucur ca am semnat pe cinci ani", a declarat Sapunaru, care a mentionat ca nu se teme de concurenta cu ceilalti fundasi din lotul giulestean. Ieri, la plecarea spre Elvetia, acolo unde Rapid se afla in cantonament, Sapunaru a declarat: "Nu stiu daca sunt transferul anului, dar ma bucur ca am ajuns la Rapid. Am plecat de la 1000 de spectatori si am ajuns la 20.000. Este cel mai mare vis al meu", a spus fostul fundas al lui FC National, care isi doreste sa castige toate trofeele puse in joc in sezonul urmator, dar in special Supercupa Romaniei, unde Rapid va intalni pe Steaua. Sapunaru a mentionat ca nu i-a fost teama ca transferul sau la Rapid nu se va realiza. "Nu am avut emotii, mai erau si alti ani, alte echipe, dar e bine ca a iesit Rapid", a precizat Sapunaru, care a plecat spre Elvetia impreuna cu Nicolae Grigore si Ryan Griffiths.
Griffiths: "Nu sunt noul Niculae!"
La randul sau, Griffiths a declarat ca nu va incerca sa ii ia locul in echipa lui Daniel Niculae, jucator transferat in urma cu doua saptamani in Franta, la AJ Auxerre. "Nu sunt noul Niculae. Nu vreau sa il inlocuiesc pentru ca el este un jucator diferit fata de mine si are o relatie speciala cu suporterii rapidisti, care il iubesc foarte mult. O sa incerc sa il suplinesc in teren, sa inscriu cat mai multe goluri pentru Rapid", a spus Griffiths, care a explicat ca de la incheierea campionatului a avut mai multe oferte de transfer, dar ca a ales Rapidul pentru ca este o echipa ce isi propune in fiecare an sa castige trofee. "Faptul ca Rapid se bate in fiecare an la titlu a cantarit mult in decizia de a semna cu aceasta echipa, dar si faptul ca voi avea ocazia sa evoluez in Cupa UEFA. Au fost mai multe oferte, insa am fost impresionat de modul profesionist in care am fost tratat de conducerea rapidista. Voi da totul pentru acest club. Sper sa castig titlul si sa avem un parcurs foarte bun in cupele europene", a afirmat Griffiths. Atacantul a mentionat ca transferul la Rapid il poate propulsa in echipa nationala a Australiei. "Jucand la o echipa mare ca Rapid in Cupa UEFA voi fi mai urmarit si sunt sanse mai mari sa fiu selectionat in echipa nationala", a precizat Griffiths, care a tinut sa le transmita suporterilor rapidisti un mesaj: "Abia astept sa joc in fata voastra si sper ca voi sa ne sustineti pentru a castiga cat mai multe meciuri!". Altfel, in primul amical disputat in Elvetia, Rapid a invins cu 3-2 pe FC La Chaux-de-Fonds prin golurile inscrise de Val. Negru si E. Dica (de doua ori). (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.