Premierul Calin Popescu Tariceanu este obiectul unor critici acerbe, ca urmare a deciziei sale de a solicita CSAT - fara a-i anunta pe presedintele Basescu si pe ministrul de Externe - retragerea trupelor romane din Irak... Desigur ca, intr-o societa
Premierul Calin Popescu Tariceanu este obiectul unor critici acerbe, ca urmare a deciziei sale de a solicita CSAT - fara a-i anunta pe presedintele Basescu si pe ministrul de Externe - retragerea trupelor romane din Irak... Desigur ca, intr-o societate normala, in care exista relatii normale intre presedinte si primul-ministru, asa ceva nu se intampla, de n-ar fi decat buna cuviinta cu regulile ei nescrise. Din pacate, Romania are, insa, un presedinte "jucator" in persoana domnului Basescu si atunci sa nu ne miram ca premierul Tariceanu - care e departe de a fi un "moliceanu" - a uzat, pur si simplu, de prerogativele sale, fara a-l anunta, insa, pe seful statului, privandu-l de prilejul de a anunta, mai curand sau mai tarziu, aceasta retragere a militarilor romani, care oricum bate la usa... O manevra tactica? Da! Dar, nu "un act iresponsabil", cum s-a exprimat domnul Emil Boc, seful democratilor, caci Romania nu are obligatia sa-si mentina in Irak trupe... Se poate crede, insa, ca liberalii inteleg sa faca astfel capital politic si sa-l puna pe presedintele Basescu in alternativa fie de a inghiti hapul cu retragerea trupelor, fie de a aparea ca belicist, intr-un moment cand si alte state, inclusiv Statele Unite, reflecteaza sa-si retraga soldatii din Irak, in parte sau total. Domnul Cristian Radulescu, liderul grupului parlamentar democrat din Camera Deputatilor, a raspuns "nu stiu" intrebarii daca presedintele Basescu se va opune in sedinta CSAT retragerii trupelor romanesti. Perseverand, presedintele Basescu isi poate pierde popularitatea cu atat mai mult ca si bulgarii au anuntat ca pleaca! Cum ramane, in acest caz, cu "atentatul grosolan la interesul national" pe care presedintele l-a reprosat deunazi premierului Tariceanu?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.