cauza, semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu si de ministrul apararii, Teodor Atanasiu, viza si participarea trupelor romanesti in  Afganistan, in Kosovo, in Bosnia si reducea la 20 de militari numarul ofiterilor trimisi pentru instruirea
cauza, semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu si de ministrul apararii, Teodor Atanasiu, viza si participarea trupelor romanesti in Afganistan, in Kosovo, in Bosnia si reducea la 20 de militari numarul ofiterilor trimisi pentru instruirea fortelor irakiene. seful statului a spus ca ii vine foarte greu sa evalueze daunele in plan politic, cauzate de propunerea lui Calin Popescu Tariceanu si a lui Teodor Atanasiu, cu atat mai mult cu cat ii este dificil sa explice partenerilor externi faptul ca trebuie facuta disocierea intre calitatea politica a celor doi si functiile executive pe care le detin. "Era cu totul altceva daca un alt domn din PNL, care nu detine functii in guvern, lansa aceasta dezbatere", a apreciat Traian Basescu. El a revenit asupra ideii ca nu se poate frange o linie de politica externa dupa o seara in care s-a dezbatut o motiune de cenzura, adaugand ca, in prezent, toata diplomatia romaneasca incearca sa "repare", prin explicatii amanuntite, impresia ca intentionam sa ne lasam aliatii intr-o situatie dificila. De altfel, seful statului a anuntat ca a cerut masuri de blocare a mesajului transmis atasatilor militari romani din strainatate de a informa cancelariile occidentale despre propunerea de retragere a trupelor din Irak. "L-am rugat pe primul-ministru sa informeze CSAT daca a avut o discutie in guvern legata de pozitia pe care urma sa o exprime si pe care a exprimat-o. Dansul a spus ca nu, considerand ca nu este obligat, iar ministrul Atanasiu a precizat ca acest lucru nu se poate face in guvern pentru ca nu toti membrii Executivului au certificat ORNIS. si atunci intrebarea a fost daca toti membrii PNL au certificat ORNIS", a afirmat Traian Basescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.