Fiind vorba de „boala de nutritie“ este evident ca principala metoda de prevenire, dar si de combatere, este reprezentata de regimul alimentar, care in cazul diabetului zaharat nu poate fi inlocuit de nici un tratament medicamentos.

Fiind vorba de „boala de nutritie“ este evident ca principala metoda de prevenire, dar si de combatere, este reprezentata de regimul alimentar, care in cazul diabetului zaharat nu poate fi inlocuit de nici un tratament medicamentos.

Un factor foarte important in echilibrarea diabetului este regimul cantarit, in care toate elementele ce constituie dieta sa fie cunoscute cantitativ si caloric. Primul sfat pe care trebuie sa-l urmeze un diabetic, daca vrea sa-si trateze corect boala, este sa-si cumpere un cantar cu care sa evalueze alimentele consumate zilnic. Odata castigata experienta cantitatilor, el va putea, ulterior, foarte usor sa aprecieze exact de ce are nevoie.

Vladimir Popescu, medic de familie, telefon cabinet 314.68.03

Particularitatile alimentatiei la bolnavul cu diabet zaharat

Din punctul de vedere al diabeticului, alimentele se impart in:
-Alimente care nu contin glucide (hidrati de carbon).
-Alimente care contin hidrati de carbon si trebuie cantarite.
-Alimente care contin hidrati de carbon si sunt interzise.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin