Propunerea avansata de liberali referitoare la retragerea trupelor romanesti din Irak a provocat o reactie dura din partea colegilor de Alianta: PD. Democratii i-au acuzat pe liberali de iresponsabilitate fata de interesul national. In contextul in c

Propunerea avansata de liberali referitoare la retragerea trupelor romanesti din Irak a provocat o reactie dura din partea colegilor de Alianta: PD. Democratii i-au acuzat pe liberali de iresponsabilitate fata de interesul national. In contextul in care, dupa cum se stie, relatiile dintre PD si PNL sunt mai mult decat glaciale, am adresat reprezentantilor celor doua partide urmatoarea intrebare: Va afecta propunerea liberalilor privind retragerea trupelor romanesti din Irak relatiile din Alianta D.A.?

Ioan Oltean (vicepresedinte PD):
"Nu cred ca aceasta gafa facuta de liderii PNL va afecta relatiile din interiorul Aliantei D.A. pentru ca PD are intelepciunea de a trece peste gafele repetate ale liberalilor. Formatiunea noastra a pus, intotdeauna, interesul national mai presus de interesele politicianiste, interese pe care le-a vizat prin aceasta propunere colegii nostri de Alianta, cei de la PNL. Oricum, propunerea liberalilor facuta fara o consultare prealabila cu colegii de Alianta si Coalitie reprezinta, repet, o gafa greu de reparat".

Puiu Hasotti (vicepresedinte PNL):
"Anuntul a fost facut de PNL si nu de premierul Tariceanu. De altfel, este o decizie a Biroului Permanent Central al partidului, care a spus ca trebuie sa existe un program de retragere a trupelor romanesti din Irak, asa cum au si celelalte tari. Lucrurile s-au inflamat pentru ca nu afost inteles mesajul. Chiar reactia presedintelui Basescu a demonstrat ca acesta nu a inteles ce a dorit sa spuna PNL. Pentru mine, nu e o surpriza ca Traian Basescu s-a dovedit un "inamic" al PNL, iar, timp de un an de zile, nu a spus nimic despre PSD. Relatia dintre PNL si PD nu ar trebui sa fie prejudiciata de aceasta decizie".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.