Cei doi subofiteri SPP care l-au agresat pe Serban Pretor, membru in Consiliul National al Audiovizualului, au fost condamnati la inchisoare cu suspendare de Tribunalul Constanta, instanta majorand, totodata, despagubirile morale de la 20 la 40 de mi
Cei doi subofiteri SPP care l-au agresat pe Serban Pretor, membru in Consiliul National al Audiovizualului, au fost condamnati la inchisoare cu suspendare de Tribunalul Constanta, instanta majorand, totodata, despagubirile morale de la 20 la 40 de milioane de lei. Magistratii au admis, ieri, apelurile formulate atat de Parchetul Judecatoriei Medgidia, cat si de Serban Pretor impotriva sentintei pronuntate de Judecatoria Medgidia. Astfel, potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Constanta, judecatorul Ciprian Coada, Daniel Bogdan Mihalcea a fost condamnat la patru luni de inchisoare cu suspendare, iar colegul acestuia, Teodor Chirica, la sase luni de inchisoare cu suspendare.
De asemenea, despagubirile morale au fost majorate de la 20 la 40 de milioane de lei. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta. Initial, cei doi, judecati pentru ultraj si loviri si alte violente, fusesera achitati. In cazul lui Teodor Chirica, instanta dispusese sanctionarea cu amenda penala in valoare de cinci milioane de lei. De asemenea, judecatorii de la Medgidia decisesera acordarea unor daune morale in valoare de aproape 30 de milioane de lei pentru Serban Pretor. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.