In urma scandalului in care este implicat Alex Radulescu, presedintele AFAN, sunt sanse mari ca fotbalistii sa ramana iar fara lider sindical. Acest post pare blestemat, Bubu Sotir, Dumitru Visan, Nicu Gheara iesind din scena intr-un fel sau altul.<

In urma scandalului in care este implicat Alex Radulescu, presedintele AFAN, sunt sanse mari ca fotbalistii sa ramana iar fara lider sindical. Acest post pare blestemat, Bubu Sotir, Dumitru Visan, Nicu Gheara iesind din scena intr-un fel sau altul.

Fotbalistii romani par a fi blestemati sa nu aiba parte de un lider sindical. Rand pe rand, toti cei care au condus unul dintre cele doua sindicate ale acestei ramuri de activitate au parasit respectivele functii, de cele mai multe ori din motive nu tocmai placute.

Dupa lungi razboaie cu Liga Profesionista si Federatia Romana de Fotbal, fotbalistii romani au reusit sa se organizeze intr-un sindicat, recunoscut de aceste foruri, pe finalul deceniului trecut. Infiintata din 1990, Liga Fotbalistilor Romani, transformata ulterior in Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Romania, nu a avut un foarte mare succes. Primii pasi au fost timizi, dar in 2002 in Romania functionau doua asociatii sindicale care aparau interesele fotbalistilor, AFAN si AFR. In fruntea AFAN se aflau Alex Radulescu, Florin Prunea si Ionut Lupescu, iar de AFR se ocupau Nicu Gh eara, Dumitru Visan, Dan Petrescu. Lucrurile nu au mers tocmai bine pentru fotbalisti, sefii acestor sindicate iesind din scena din diverse motive, unii nu tocmai onorabil. In urma scandalului in care este implicat in aceste zile Alex Radulescu, actualul presedinte al AFAN impuscand un om cu o arma de vanatoare, sunt sanse mari ca fotbalistii sa ramana din nou fara lider sindical, post care pare blestemat. In urma cu 3 ani, primul presedinte al Ligii Fotbalistilor Romani, Vasile “Bubu” Sotir, inceta din viata din cauza unei ciroze hepatice. Vasile Sotir a ocupat, din 1990 pana in 1999, functia de presedinte al LFR, care s-a transformat ulterior in AFPR si mai apoi AFAN.

AFR a avut o viata scurta
Lansat in 2002, la concurenta cu AFAN, AFR, condus de Nicu Gheara, lasa impresia ca va castiga razboiul sindical.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.