Portarul Lehmann a aparat cu precizie germana loviturile de departajare, trimitind acasa o Argentina mult prea prudenta.

Cel mai asteptat meci al sferturilor de finala, care de doua ori in istoria Cupei Mondiale a decis in ce seif m
Portarul Lehmann a aparat cu precizie germana loviturile de departajare, trimitind acasa o Argentina mult prea prudenta.

Cel mai asteptat meci al sferturilor de finala, care de doua ori in istoria Cupei Mondiale a decis in ce seif merge trofeul, a inceput ca o furtuna pentru a arde ulterior la foc mic rabdarea zecilor de milioane de telespectatori. Un fundas, Ayala, a injectat putina adrenalina la inceputul reprizei secunde, cind a reusit sa deschida scorul la o centrare a lui Riquelme, dar a intervenit antrenorul Pekerman si scenariul si-a reluat curgerea monotona.

Klose-golgheter, Pekerman - somer

Era pentru prima data la acest turneu final cind nationala pregatira de Klinsmann trebuia sa alerge dupa egalare. Dupa o accidentare a portarului Abbondanzieri, Riquelme si Crespo au fost trimisi pe banca, linga barcelonezul Messi, iar Germania a fost practic invitata sa atace spre buturile aparate de debutantul Franco. Cu vint usor in pupa din fluierul arbitrului Lubos Michel. Golul lui Klose, al cincilea in acest turneu, marcat de data aceasta dintr-o lovitura cu capul, a venit firesc, astfel ca meciul a ajuns la prelungiri si, dupa doua reprize in care s-a asteptat inutil greseala adversarului s-a ajuns la loviturile de departajare. Au mai fost o bara lovita intimplator de Coloccini si un penalty care putea fi acordat la un fault asupra lui Ballack in suprafata de pedeapsa, dar tabela a ramas nemodificata pina la loteria penalty-urilor.

A lipsit Maradona

Aici, maestrul de ceremonii a fost Lehmann, goalkeeper-ul lui Arsenal fiind mai greu de trecut decit legendarul zid din orasul care a gazduit meciului in vremurile de trista amintire. Mai intii a marcat Neuwille, sec, nemteste. A urmat Cruz, care a inscris fara mila la vinclu. Ballack a transformat si el cu singe rece, ca un capitan. Deja cu numele inscris pe tabela de marcaj, Ayala a executat relaxat, dindu-i prilejul lui Lehmann sa se remarce pentru prima data. Incurajat de rivalul Kahn, avea sa o mai faca si la sutul lui Cambiasso, dupa ce Borowski il mai executase o data pe Franco, portarul cu doar prezente in nationala Argentinei. Explozie de bucurie si in tribune, unde Angela Merkel se imbratiseaza tandru cu Franz Beckenbauer chiar sub ochii celei de-a patra sotii, careia ii jurase credinta, intr-o capela din Austria, intr-o pauza dintre cele 41 de meciuri cite a reusit sa vada pina in prezent din fuga elicopterului. Fericiti erau si jurnalistii de la "Bild", care s-au laudat ca le-a iesit si de aceasta data faza cu moneda de 1 pfennig ingropata din superstitie in gazon, asa cum au facut si in urma cu patru ani la turneul asiatic. In schimb, argentinienilor le-a lipsit talismanul, Armando Diego Maradona. Butoiasului Atomic a ramas in afara arenei din cauza unui scandal financiar cu un post local de televiziune.

Germania va intilni in semifinala echipa Italiei care s-a calificat cu scorul de 3 la 0, in fata Ucrainei.

In cel de-al doilea sfert de finala, scorul a fost deschis de Zambrotta, in minutul 6. Luca Toni a marit avantajul Italiei la 2-0 in minutul 59, tot el stabilind rezultatul final al partidei, in minutul 69, dupa o pasa de la Zambrotta. Ucrainienii au avut dat de doua ori in bara, odata la inceputul reprizei a doua si a doua oara la scorul de 2 la 0.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.