Primaria Capitalei a luat busturile din ipsos patinat expuse ca modele in cadrul monumentului dedicat fondatorilor Uniunii Europene (UE) din Parcul Herastrau in vederea turnarii, cizelarii si montarii lor in bronz in forma definitiva. Reprezentantii
Primaria Capitalei a luat busturile din ipsos patinat expuse ca modele in cadrul monumentului dedicat fondatorilor Uniunii Europene (UE) din Parcul Herastrau in vederea turnarii, cizelarii si montarii lor in bronz in forma definitiva. Reprezentantii municipalitatii precizeaza ca procesul tehnologic de turnare in bronz trebuie finalizat, conform contractului, pana la 31 august. Ansamblul monumental amplasat pe Insula Trandafirilor din acest parc si inaugurat pe 9 Mai, de Ziua Europei, este un omagiu adus celor 12 personalitati care acum 56 de ani si-au dedicat intreaga activitate politica ideii de constituire a unei Europe unite. In vederea constituirii acestui amplasament ca un punct de atractie pe harta turismului cultural bucurestean, au fost realizate ample lucrari de ambientare peisagistica, care au vizat intreaga insula. Primarul general Adriean Videanu a inaugurat pe data de 9 Mai alaturi de inalti oficiali ai statului monumentul din Parcul Herastrau dedicat Parintilor Fondatori ai Uniunii Europene. La festivitatea de dezvelire a celor 12 portrete in bronz ale celor mai importanti oameni politici ce au pus bazele comunitatii europene au participat consilierul prezidential Theodor Stolojan, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, Regele Mihai, ambasadorii tarilor membre UE si ai altor state, care au stat alaturi de Romania in aceasta perioada a preaderarii, primari si consilieri municipali.
Statuile tip portret au o inaltime de 1,2 metri si sunt asezate in cerc fiecare pe cate un soclu, la mijloc fiind amplasat un alt monument care infatiseaza steagul UE cu cele 12 stele cioplite in granit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.