Dinamo a plecat ieri dimineata in Franta, pentru un stagiu de pregatire la Albertville, "cainii rosii" urmand sa dispute si trei meciuri amicale, cu CS Chenois (la Albertville pe 3 iulie), cu Croix-de-Savoie (la Douvaine pe 5 iulie) si cu Olympique M
Dinamo a plecat ieri dimineata in Franta, pentru un stagiu de pregatire la Albertville, "cainii rosii" urmand sa dispute si trei meciuri amicale, cu CS Chenois (la Albertville pe 3 iulie), cu Croix-de-Savoie (la Douvaine pe 5 iulie) si cu Olympique Marseille (la Annecy pe 8 iulie). Surprinzator pentru o echipa de talia lui Dinamo, antrenorul Mircea Rednic nu are in lotul deplasat decat un singur portar, Florin Matache, acesta fiind adus de la "satelitul" Dinamo II! Celalalt portar care urma sa plece la Albertville, Mircea Oltean, a preferat sa ramana la nou-promovata Unirea Urziceni. In aceste conditii, Rednic pare decis sa apeleze la Cristian Munteanu si Vladimir Gaev, care au jucat pentru Dinamo in sezonul trecut. Munteanu, care a spus chiar ca s-ar retrage pentru o perioada din cauza problemelor de familie, nu a fost dorit de Rednic, fiind anuntat, dupa propriile declaratii, de secretara clubului sa-si caute echipa, in timp ce Gaev a fost pus si el pe lista de transferuri. Dupa ce a renuntat la cei doi, imediat dupa ce a fost instalat in functie, Rednic i-a avut in probe pe sarbul Miroslav Vujadinovic si pe belgianul Bran Verbist, dar a renuntat si la acestia. In plus, letonul Deniss Romanovs, dorit de Rednic inca de cand antrena pe FC Vaslui, nu este lasat de clubul sau, Ventspils (de unde mai este dorit si mijlocasul ofensiv Maris Smirnovs), sa plece. "Vom vedea daca cei doi vor veni acum in Franta, sau vor ajunge la Dinamo in toamna, cand vor fi liberi de contract. Se fac eforturi ca Romanovs si Smirnovs sa vina direct in Franta", a spus Rednic. In aceste conditii, Rednic l-a cautat pe portarul neo-zeelandez Glen Moss, care a mai fost in negocieri si cu Univ. Craiova, cei doi urmand sa negocieze chiar in Franta. Portarul a cerut un salariu cu care oltenii nu au fost de acord, prime pentru partidele in care nu primea gol si asigurarea postului de titular! In varsta de 23 de ani, Moss a jucat ultima oara in campionatul din Noua Zeelanda, pentru New Zealand Knights. Moss este considerat a fi unul dintre cei mai buni portari din tara sa, fiind component al nationalei, pentru care a debutat in februarie, intr-un meci cu Malayesia.
Stanic a semnat pe cinci ani
In schimb, sarbul Sreten Stanic, adus de la "Poli" Timisoara pentru 300.000 de dolari, a semnat un contract pe cinci ani cu Dinamo, chiar daca salariul va fi mai mic decat in Banat (circa 40.000 de euro pe sezon, conform unor surse apropiate clubului din "Groapa").
Totusi, Stanic nu a plecat in Franta, deoarece nu a putut sa-si scoata viza la timp, dar va ajunge cat de curand in cantonamentul de la Albertville. Astfel, lotul deplasat de Rednic ii cuprinde pe Matache - portar, Blay, Mihut, Moti, L. Goian, R. Stefan, Pascovici, Pulhac - fundasi, Predescu, Paduretu, Al. Pacurar, Margaritescu, Ropotan, Ad. Cristea, Tames, C. Munteanu - mijlocasi, Cl. Niculescu, Danciulescu, Ganea si Codreanu - atacanti.
La plecarea spre Franta, Ganea a fost asaltat de fani, cu care s-a fotografiat si carora le-a acordat autografe. In cantomanetul din Franta, Rednic va mai testa cativa jucatori straini. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.