Peste 50 de deputati din Parlamentul Romaniei au semnat, ieri, un memoriu adresat Curtii Constitutionale si Secretariatului General al Camerei Deputatilor, in care semnaleaza "grave vicii de constitutionalitate" in Legea Camerelor de Comert si Indust
Peste 50 de deputati din Parlamentul Romaniei au semnat, ieri, un memoriu adresat Curtii Constitutionale si Secretariatului General al Camerei Deputatilor, in care semnaleaza "grave vicii de constitutionalitate" in Legea Camerelor de Comert si Industrie. Baza de date a Institutul de Politici Publice, care monitorizeaza activitatea parlamentarilor, arata insa ca deputatii protestatari puteau schimba situatia prin vot. Mai mult, un parlamentar dintre cei care contesta legea a votat "da" in Camera.
In documentul remis AMOS News, deputatii semnaleaza adoptarea ca lege ordinara a proiectului, in conditiile in care aduce modificari la Legea 26/1990 privind registrul Comertului si la Legea 505/2003 care adopta OUG nr. 129/2002 privind trecerea Registrului Comertului de la Camerele de Comert in subordinea Ministerului Justitiei, care sunt ambele acte normative organice. Protestatarii denunta o incalcare a legislatiei romanesti in vigoare conform careia o lege care completeaza sau modifica o lege organica este un act normativ organic.
Deputatii afirma ca si unele solutii din Legea Comertului incalca prevederile constitutionale. Ei contesta articolul 4 - privind trecerea Registrului Comertului (ONRC) in subordinea Camerelor de Comert , art. 33 aliniatul 2, lit a - privind organizarea si functionarea ONRC si articolul 59 - privind trecere bazelor de date ale Oficiilor registrului in subordinea Camerelor de Comert.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.