Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a reclamat, ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, nivelul finantarii hranei sportivilor de la Centrul National Olimpic de Excelenta in Handbal de la Sighisoara, informeaza Mediafax. Fostul
Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a reclamat, ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, nivelul finantarii hranei sportivilor de la Centrul National Olimpic de Excelenta in Handbal de la Sighisoara, informeaza Mediafax. Fostul mare handbalist a subliniat ca situatia este generalizata pentru sportivii din aceasta ramura, intrucat sumele, stabilite in 2003, nu au mai fost indexate si reprezinta acum doar jumatate din necesar. "Ne impotmolim la alocatia de hrana, neindexata corespunzator. Baremurile de hrana sunt fixate din 2003, insa preturile s-au dublat de atunci. E o problema generala in sportul romanesc. Nivelul alocatiei de hrana este de 250.000 de lei vechi pe zi de sportiv. La ora actuala, 400.000 ar fi suficient. Acesti copii au nevoie de conditii europene. Sportul romanesc este curentat de cresterea exorbitanta a preturilor si de niste birocrati care nu le-au adaptat", a spus Gatu, adaugand ca pentru a suplimenta in vreun fel cerintele a recurs la un contract pentru 30.000 de sticle de apa minerala, incheiat la nivelul FRH. Reamintim ca, Centrul National Olimpic de Excelenta in Handbal de la Sighisoara a fost inaugurat, in noiembrie 2004, si are in pregatire elevi selectionati de la diferite cluburi din tara. Dupa implinirea varstei de 21 de ani, sportivii vor fi supusi unor evaluari si vanduti la cluburi romanesti, urmand ca, in momentul in care sportivii pregatiti la Sighisoara vor primi contracte pentru a activa in strainatate, jumatate din suma de transfer sa revina centrului de pregatire olimpica. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.