Biblia se gaseste in familiile a numerosi crestini, dar adesea ea este tinuta in „penumbra“. Aceasta este concluzia la care a ajuns Asociatia Biblica Universala (ABU), in urma sondajului intitulat „Promovarea Bibliei, angajament co
Biblia se gaseste in familiile a numerosi crestini, dar adesea ea este tinuta in „penumbra“. Aceasta este concluzia la care a ajuns Asociatia Biblica Universala (ABU), in urma sondajului intitulat „Promovarea Bibliei, angajament comun pentru catolici, protestanti si ortodocsi“, pe care l-a efectuat cu sprijinul Societatilor biblice nationale din Italia, Spania si Franta, informeaza site-ul „Catholica“.
Cercetarea incheie un proiect trienal demarat in 2001, pentru a aprofunda modul in care catolicii din cele trei tari mentionate se raporteaza la Sfanta Scriptura si interesul lor de a sustine programe de difuzare biblica atat in patrie, cat si in strainatate.
Cifrele sondajului arata ca francezii citesc Biblia mai mult decat spaniolii si italienii. Predica ramane principala forma de meditare a Bibliei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.