Nici in aceasta saptamana n-au lipsit divergentele intre partidele componente ale coalitiei de guvernamant. Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute conservatorii au cerut rediscutarea protocolului Coalitiei, declansand un nou scandal, la inceputul ac
Nici in aceasta saptamana n-au lipsit divergentele intre partidele componente ale coalitiei de guvernamant. Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute conservatorii au cerut rediscutarea protocolului Coalitiei, declansand un nou scandal, la inceputul acestei saptamani, liderul UDMR, Marko Bela, s-a declarat mai mult decat dezamagit de modul in care functioneaza Coalitia. "Coalitia functioneaza acum prin forta inertiei, iar dupa 2007 trebuie sa scuturam aceasta structura, sa ne revedem dezideratele, sa refacem guvernul", a precizat mai-marele Uniunii. Mai mult, liderul Uniunii a mentionat ca nu se astepta ca, intr-un timp atat de scurt, actuala Coalitie sa aminteasca de guvernarea CDR. "Probabil ca am fost putin naiv cand am crezut ca nu se vor repeta greselile guvernarii CDR", a adaugat Bela. Reactia partidelor aflate la Putere a fost pe masura. Cu exceptia PC, care a impartasit imediat nemultumirile UDMR, atat PNL, cat si PD au considerat inacceptabila decizia liderului UDMR de a da aceste declaratii care aduc prejudicii Coalitiei. Anuntul senatorului PSD Cristian Diaconescu potrivit caruia va demisiona din toate functiile detinute in partid: purtator de cuvant, presedinte al Comitetului de Integritate si membru in Biroul Permanent National al PSD a reprezentat un alt "cutremur" care a lovit partidul condus de Mircea Geoana. Motivele oficiale ale gestului lui Diaconescu l-au reprezentat decizia PSD de a sprijini un plan al PNL, prin care sa se "puna mana" pe Curtea de Conturi. Mai exact, era vorba de numirea la conducerea Curtii a unui personaj care tocmai o acuzase pe sotia lui Diaconescu, Mariana, de "devalizarea Eximbank". Saptamana nu se putea incheia fara un alt "scandal" de proportii uriase. Liberalii au anuntat ca vor avansa Consiliului Suprem de Aparare a Tarii propunerea privind retragerea trupelor romanesti din Irak. Imediat, democratii au acuzat dur PNL, catalogand aceasta decizie drept una iresponsabila care aduce grave prejudicii diplomatiei si imaginii Romaniei in lume. De altfel, a doua zi (vineri-n.r) in timpul sedintei CSAT, presedintele Basescu a suspendat sedinta pentru 30 de minute fiind nemultumit de faptul ca ministrul liberal al Apararii a venit cu "tema nefacuta" in privinta prezentarii documentatiei referitoare la trupele romanesti din Irak. Cum era de asteptat, CSAT a respins aceasta propunere. PNL a contratact si a cerut organizarea unui referendum pe tema.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.