Saptamana aceasta a fost marcata de respingerea celor doua motiuni initiate de PSD si dezbatute, luni si miercuri, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului. Astfel, motiunea simpla intitulata "Educatia - victima in lupta dintre PNL si
Saptamana aceasta a fost marcata de respingerea celor doua motiuni initiate de PSD si dezbatute, luni si miercuri, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului. Astfel, motiunea simpla intitulata "Educatia - victima in lupta dintre PNL si PD" a fost respinsa luni dupa-amiaza, cu 155 de voturi impotriva, 95 pentru si 24 de abtineri, de senatorii si deputatii reuniti in sedinta comuna. De la tribuna oficiala a Parlamentului, ministrul Hardau a declarat ca aceasta motiune are "marele merit" de a evidentia sansa unei comparatii intre guvernarea PSD si guvernarea Aliantei D.A. "A pretinde ca profesorii au votat Alianta D.A. doar pentru marirea salariilor este o jignire pentru acestia", a spus Hardau, care este de parere ca intreaga "culpabilizare" a sistemului de invatamant romanesc foloseste, de fapt, "unor grupuri de interese, iar nu elevilor si profesorilor". Guvernarea PSD a fost criticata si de deputatul PD Roberta Anastase, care a afirmat ca, pentru PSD, educatia nu a reprezentat niciodata o prioritate, ea suferind, in perioada cand social-democratii erau la putere, de o "subfinantare cronica quot;. In privinta noului Cod Fiscal, senatorii au finalizat, luni, dezbaterea celor 73 amendamente respinse de comisia de buget-finante si au aprobat, in bloc, cele 38 de amendamente admise, votul final pe proiectul de lege fiind de 52 voturi pentru, 21 impotriva si 7 abtineri. Pe de alta parte, insa, proiectul de lege privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii BCR a fost amanat marti de Comisia juridica in vederea completarii de catre guvern a materialului explicativ aferent proiectului. Privatizare, cat incape! - acesta pare sa fie noua deviza a parlamentarilor nostri. Privatizam tot ce avem, cat mai avem, pana n-o mai ramane nimic... Chiar si cinematografele de stat vor putea fi privatizate. Prevederea este cuprinsa in noua lege a cinematografiei votata miercuri in plenul Camerei Deputatilor. Ea ar putea viza cele 350 de cinematografe aflate in domeniul privat al statului, care sunt administrate acum de Regia Romania Film. Dupa cum va spuneam ceva mai devreme, nici motiunea de cenzura a PSD, intitulata "Guvernul Tariceanu - Fapte si Minciuni", nu a avut o soarta mai buna. Aceasta a fost respinsa miercuri de plenul celor doua Camere reunite ale Parlamentului, cu 235 de voturi impotriva, 145 de voturi pentru, trei voturi fiind anulate. Pe final de sesiune parlamentara, Senatul a amanat din nou, joia aceasta, luarea unei decizii asupra controversatei Ordonante Gojdu, acordul fiind retrimis la Comisia juridica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.