odraslelor lor. "Nu mai vad deloc tigani p-aicea. Sunt multi romani si anu' trecut au fost si mai multi... Ce vrei, fata, daca se poate impinge cu euroiul?", vorbesc doua femei. Satula sa stea in picioare, una dintre ele se asaza cu fusta pe jos si i
odraslelor lor. "Nu mai vad deloc tigani p-aicea. Sunt multi romani si anu' trecut au fost si mai multi... Ce vrei, fata, daca se poate impinge cu euroiul?", vorbesc doua femei. Satula sa stea in picioare, una dintre ele se asaza cu fusta pe jos si incepe sa se scobeasca intre dinti cu un fir de iarba. "Fiu-meu a luat 7,94 si-l dau la Bolintineanu, spune ea. E baiat cuminte. Vreau si io sa fie un exemplu pentru ailalti ca e foarte inteligent. Face parte dintr-o elita mai de sus". "Acum o luna jumate m-am insurat, sare baiatul. Eu am 17 ani, ca am inceput scoala mai tarziu, ea are 14. Am lasat-o acasa sa doarma, nu am luat-o cu mine. A cumparat-o mama cu 10.000 de euro. E frumoasa foc. Stam cu mama in casa, ca avem casa mare. O sa ma fac manager, business manager... un director de hotel, ceva, sa am si eu o firma. Daca se poate, pe nevasta-mea o s-o tin acasa, nu o pun sa munceasca... asa e traditia la noi". Din cand in cand, mai izbucnea din multime cate un tata nemultumit si racnea catre comisie: "Intrebati-i, domne, daca stiu tiganeste. Uitati-va la ei sa fie negri si mai cu aur pa ei. Au? Pai n-au, ca nu sunt d-ai nostri. Au venit romanii sa ne ia locurile. Romanii ne ia locurile, da' dup-aia tot dupa noi vine cu mascatii... uita-te la aia blonda. Vrajeala! Nu e tigana! Uita-te la fata ei!". 429 de elevi rromi s-au inscris pentru repartizare pe cele peste 1.000 de locuri disponibile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.