Lipsa somnului poate favoriza aparitia diabetului? Adevarat. Lipsa celor 8 ore de somn recomandate de specialisti are o influenta nefavorabila asupra metabolismului. Studiile au aratat ca, dupa o saptamana de somn insuficient, la persoanele sanat
Lipsa somnului poate favoriza aparitia diabetului? Adevarat. Lipsa celor 8 ore de somn recomandate de specialisti are o influenta nefavorabila asupra metabolismului. Studiile au aratat ca, dupa o saptamana de somn insuficient, la persoanele sanatoase pot aparea tulburari in asimilarea glucozei - fenomen caracteristic bolnavilor in prima faza a diabetului.
Nevralgia de trigemen este acelasi lucru cu o durere de dinti? Fals. Nevralgia de trigemen este provocata de atingerea unui punct sensibil de pe traseul nervului trigemen - tampla-ochi-fata pana la baza nasului. Nevralgia poate fi confundata cu afectiunile dentare sau cu migrenele. Acest tip de nevralgie se manifesta prin contracturi ale musculaturii faciale, inrosirea pielii in zona respectiva.
Cremele pe baza de corticoizi sunt un remediu pentru toate problemele pielii? Fals. In prima faza, rezultatele sunt bune. Daca se exagereaza insa, folosirea corticoizilor in afectiunile cutanate (acnee, vitiligo, eczeme) pot avea efecte secundare serioase. De aceea, cremele se utilizeaza numai la recomandarea medicului. Altfel exista riscul de a aparea subtierea pielii in zona in care se aplica crema, acnee, cuperoza, pilozitate excesiva.
Ouale fierte tari ingrasa? Fals. Ouale fierte tari au mai putine calorii comparativ cu cele prajite. Prin fierbere insa se inactiveaza multe dintre substantele nutritive pe care le contine oul crud.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.