Numirea seicului Hassan Dahir Aweys in fruntea parlamentului din Somalia ingrijoreaza occidentalii. Fundamentalistul islamist Aweys, care controleaza cu ajutor militar intreg sudul tarii, a promis ca pedepsele pentru infractiunile grave vor fi inaspr
Numirea seicului Hassan Dahir Aweys in fruntea parlamentului din Somalia ingrijoreaza occidentalii. Fundamentalistul islamist Aweys, care controleaza cu ajutor militar intreg sudul tarii, a promis ca pedepsele pentru infractiunile grave vor fi inasprite.
Violul va fi pedepsit, dupa modelul legii islamice, sharia, aplicate de talibanii din Afganistan, cu lapidarea, ce presupune omorarea cu pietre sau zidirea de viu. Cinci somalezi, arestati pentru viol si crima, sunt deja condamnati la lapidare, a declarat un reprezentant al guvernului intermar de la Mogadiscio. Executia lor a fost amanata cu cateva zile pentru ca autoritatile sa aiba timp pentru gasirea si judecarea unui al saselea infractor. Desi a negat in repetate randuri, seicul figureaza pe lista SUA a celor care au legaturi cu gruparea terorista Al-Qaida.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.