Peste 40 de chirurgi romani din Italia, Japonia, Ungaria, Germania si SUA participa, intre 29 iunie si 1 iulie, la cel de-al cincilea Congres National Romtransplant. Directorul Romtransplant, doctorul Victor Zota, ne-a precizat ca la aceasta editi

Peste 40 de chirurgi romani din Italia, Japonia, Ungaria, Germania si SUA participa, intre 29 iunie si 1 iulie, la cel de-al cincilea Congres National Romtransplant.

Directorul Romtransplant, doctorul Victor Zota, ne-a precizat ca la aceasta editie a congresului se va discuta modalitatea de finantare a sistemului de transplant, se va lansa programul de transplant de plaman si se va reconfigura programul de transplant de tesuturi care include transplantul de celule pancreatice, hepatocite, precum si fertilizarea in vitro. ""De asemenea, vom avea un schimb de idei privind etica in transplant, problematica extrem de actuala dupa efectuarea in Franta si China a primelor grefe partiale de fata. Participantii la congres vor aborda si tema donatorului viu de organe, tendinta noua in Europa, aplicata in tara noastra, specialistii romani impartasind in cadrul congresului experienta acumulata"".
DIFICULTATI. Vom analiza cele mai bune solutii pentru dezvoltarea transplantului ca metoda de salvare a vietii intr-o tara est-europeana care se mai confrunta inca cu o serie de dificultati, a declarat prof. dr. Irinel Popescu, presedintele Romtransplant.
""Prea multe dintre operatii se fac cu donatori in viata, intr-o tara care ocupa al doilea loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de accidentele rutiere"", sustine prof. dr. Mihai Lucan.

STATISTICA TRANSPLANT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.