Vasile Parvan, personalitate a culturii romanesti, trece neobservat la Barlad, desi muzeul din localitate ii poarta numele, ca si una dintre strazile principale din oras. Ilustrul istoric Vasile Parvan se stingea din viata, pe data de 26 iunie, in ur
Vasile Parvan, personalitate a culturii romanesti, trece neobservat la Barlad, desi muzeul din localitate ii poarta numele, ca si una dintre strazile principale din oras. Ilustrul istoric Vasile Parvan se stingea din viata, pe data de 26 iunie, in urma cu 79 de ani. Pentru a reinvia numele sau, reamintim ca Vasile Parvan s-a nascut la Perchiu, in comuna Huruiesti, judetul Bacau, in anul 1882. Supranumit de colegii din Germania "micul Mommsen", dupa numele celebrului autor al "Istoriei Romane", Vasile Parvan ramane unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti istorici ai tuturor timpurilor. S-a impus in cultura romaneasca ca filosof, literat si profesor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.