Participarea directa a Romaniei la negocierile pentru solutionarea diferendului transnistrean se anunta putin probabila, potrivit ministrului de Externe ucrainean, Boris Tarasiuk, citat de Mediafax. Bucurestii vor fi, insa, prezenti la masa tratative
Participarea directa a Romaniei la negocierile pentru solutionarea diferendului transnistrean se anunta putin probabila, potrivit ministrului de Externe ucrainean, Boris Tarasiuk, citat de Mediafax. Bucurestii vor fi, insa, prezenti la masa tratativelor odata cu aderarea Romaniei la UE, de altfel, deja observator la discutiile pe marginea situatiei din Transnistria, a adaugat oficialul de la Kiev. Republica Moldova si Ucraina au anuntat ca vor incerca sa convinga autoritatile transnistrene sa accepte reglementarea statutului prin negocieri multipartite, nu in urma organizarii, in toamna, a unui referendum, potrivit ministrilor de Externe de la Kiev si Chisinau. "Intentia autoritatilor locale de a organiza referendumul este un pas intr-o directie gresita. Litigiile ar trebui rezolvate (prin discutii) in actualul format", a declarat seful diplomatiei moldovene, Andrei Stratan, in urma intrevederii cu omologul sau ucrainean. La randul sau, Tarasiuk a declarat ca "nu exista baze legale care sa permita compararea situatiei (din Transnistria) cu cea din Muntenegru sau Kosovo" si nici argumente care sa justifice organizarea unui referendum pe tema independentei. Oficialul ucrainean a precizat, totodata, ca Ucraina nu va recunoaste rezultatele unui eventual referendum si nu-si va schimba pozitia in disputa dintre Chisinau si Tiraspol, dupa formarea noului guvern de coalitie de la Kiev. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.