Ucraina s-a calificat luni seara in sferturile de finala ale CM, dupa ce a trecut cu 3-0, dupa executarea loviturilor de departajare (0-0 dupa 90 si, respectiv, 120 de minute), de Elvetia, intr-un meci disputat la Koln, in fata a 45.000 de spectatori
Ucraina s-a calificat luni seara in sferturile de finala ale CM, dupa ce a trecut cu 3-0, dupa executarea loviturilor de departajare (0-0 dupa 90 si, respectiv, 120 de minute), de Elvetia, intr-un meci disputat la Koln, in fata a 45.000 de spectatori. In urma acestei calificari, Ucraina, prima echipa europeana calificata la CM, va juca pentru un loc in "careul de asi" contra Italiei. Desi debutanta la un turneu final de CM, ba chiar cu un start dezastruos in Germania (0-4 cu Spania), Ucraina a reusit o calificare de exceptie intre primele opt echipe ale lumii. Partida cu Elvetia a fost considerata de specialisti ca fiind cea mai slaba a acestui turneu final, fiind lipsita de prea multe ocazii de gol. Pana la urma s-a ajuns la penalty-uri, unde s-au ratat patru din cele sapte lovituri executate! Sevcenko a ratat primul, sutul sau fiind parat de Zuberbuhler, dar Sovkovski a aparat executia lui Streller. Apoi, Milevski, Reborv si Gusev au marcat, iar Cabanas (a aparat Sovkovski) si Barnetta (sut in transversala) au ratat! Scor final: Ucraina - Elvetia 3-0.
Blohin: "N-am putut sa ma uit!"
Selectionerul Ucrainei, Oleg Blohin, a declarat ca nu s-a putut uita la executarea loviturilor de departajare si s-a dus in vestiar, el sustinand imediat dupa meciul cu Elvetia ca nu stie nici macar daca Sevcenko a marcat. "Nu am vazut penalty-urile pentru ca meciul a fost atat de intens incat nu m-am putut uita si m-am dus in vestiar. Nici macar nu am vazut daca Sevcenko a marcat sau nu. Nu a marcat? Nu glumesc. Nu l-am vazut. Dupa incheierea prelungirilor, i-am intrebat pe jucatorii mei cine poate executa penalty-uri, am strans cinci baieti si asta a fost tot. Acum intalnim Italia, o echipa foarte buna, cu o aparare excelenta", a spus Blohin. Selectionerul Ucrainei a afirmat ca nimeni nu avea incredere in Ucraina, echipa sa fiind considerata o debutanta, incapabila sa joace fotbal. De partea cealalta, selectionerul elvetian Kobi Kuhn a declarat ca jucatorii sai au cedat nervos in meciul cu Ucraina. "Pe jucatorii mei i-au lasat nervii, asta este tot. Ucrainenii au fost mai solizi din punct de vedere psihic. As fi preferat sa nu ajungem la penalty-uri. Acum nu ma mai gandesc, sunt dezamagit si in capul meu este un gol care ma impiedica la reflectii metafizice pe aceasta tema. M-am gandit ca aceasta Cupa Mondiala a venit prea devreme pentru noi, ar fi trebuit sa mai trecem un tur", a spus Kuhn, a carui echipa, Elvetia, a plecat de la CM fara sa primeasca vreun gol in timpul regulamentar de joc. Altfel, portarul ucrainean Oleksandr Sovkovski a fost desemnat cel mai bun jucator al meciului. "Portarul a aparat doua penalty-uri la loviturile de departajare. Acest lucru este foarte important in aceasta faza a competitiei. Dupa 120 de minute de fotbal, ai nevoie de concentrare. Iar dupa ce Sevcenko a ratat, portarul a fost nevoit sa apere", a spus Kalusha Bwalya, membru al Comisiei Tehnice a FIFA. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.