Transnistria ar putea incheia un acord separat cu compania rusa Gazprom privind livrarea gazelor naturale, informeaza Agentia Itar-Tass. Anuntul a fost facut de Igor Smirnov, liderul autoproclamatei republici transnistrene, dupa o intalnire cu o del
Transnistria ar putea incheia un acord separat cu compania rusa Gazprom privind livrarea gazelor naturale, informeaza Agentia Itar-Tass. Anuntul a fost facut de Igor Smirnov, liderul autoproclamatei republici transnistrene, dupa o intalnire cu o delegatie a guvernului de la Moscova.

O delegatie rusa s-a deplasat la Tiraspol pentru a evalua situatia economica si sociala a regiunii, dupa ce Ucraina a adoptat un nou regim vamal fata de Transnistria, la solicitarea Republicii Moldova. Liderii de la Tiraspol au catalogat noul regim vamal drept o „blocada economica“ si a cerut sprijinul Rusiei. Dupa intalnirea cu delegatia guvernului de la Moscova, Igor Smirnov a declarat ca protocolul semnat luna trecuta cu vicepremierul Rusiei, Alexandr Jukov, permite Transnistriei sa semneze acorduri de colaborare si comerciale, inclusiv in ceea ce priveste importul de gaz. Liderul de la Tiraspol, citat de Itar-Tass, a precizat ca, in acest fel, Transnistria va putea lucra direct cu Gazprom, evitand un intermediar ca Moldova-Gaz, in care, spune el, nu se poate avea incredere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.