La marginea Bacaului, in conditii greu de imaginat, traiesc doua familii pentru care fiecare zi este un cosmar. Cateva gropi betonate, pierdute printre balarii si gunoaie tin loc de casa celor care nu au reusit sa isi gaseasca alt adapost. Cand intra
La marginea Bacaului, in conditii greu de imaginat, traiesc doua familii pentru care fiecare zi este un cosmar. Cateva gropi betonate, pierdute printre balarii si gunoaie tin loc de casa celor care nu au reusit sa isi gaseasca alt adapost. Cand intra in "casa", oamenii trebuie sa se tarasca, pentru ca intrarea nu are mai mult de jumatate de metru inaltime.
Locuitorii din "grote" isi fac mancare afara si tot afara se spala si isi rezolva nevoile fiziologice. Chiar daca pare greu de crezut, este o imagine dintr-un oras din Romania anului 2006. Pe pamant, in fata "domiciliului" sunt puse la uscat covoare si haine, pe care femeile le-au spalat la garla. "Sunt patru adaposturi de acest fel aici, am fost trei familii, dar una a plecat. Am ramas fara casa pentru ca am avut datorii mari si n-am avut unde sa ma duc, asa ca dormim si noi aici", spune Cleuta P., una dintre femeile care se chinuiesc zilnic sa locuiasca intr-o grota, sub pamant. Are 53 de ani, dar arata mai in varsta, semn ca viata nu a scutit-o de tot felul de necazuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.